Nytt arenanavn for Vålerengas nye stadion: – Et nødvendig onde

Intility Arena blir navnet på fotballklubben Vålerengas nye stadion.

Vålerenga stadion har fått nytt navn.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Avtalen med teknologiselskapet ble presentert mandag. Den har en ramme på ti år, heter det i en pressemelding.

Det norske teknologiselskapet har sitt hovedkontor i Oslo. Daglig leder i Vålerenga Erik Espeseth trekker frem langsiktig tankegang og Oslo-tilhørighet som to av grunnene til samarbeidet.

– Vi har en avtale på ti år, det er vi veldig fornøyde med. Mange av de vi har snakket med tidligere har vært fem år eller tre år. For oss har langsiktighet vært viktig, forklarer Espeseth.

Selskapet har i flere år støttet idretten gjennom blant annet Norway Cup.

– Vi er veldig glad for å ha fått på plass denne avtalen. Intility er et selskap i vekst og dette er en viktig investering i vår videre utvikling, sier Andreas Hisdal, administrerende direktør i Intility.

– Et nødvendig onde

Klanen hadde helst sett at klubbens nye praktanlegg hadde hett Vålerenga Stadion, men innser at slik er virkeligheten i dagens fotball.

– Dette er et nødvendig onde. Når det når først skal legges et navn på stadion, er vi fornøyd med at det er en virksomhet med lokal forankring i Oslo, som har hovedkontor litt øst i Oslo og som har Klanen-medlemmer ansatt, sier Lasse Lukacs, talsmann for Klanen til Aftenposten.

Han kan fortelle at Klanen har vært kontaktet og informert av klubben om det nye navnet på arenaen.

– Det er bedre at det heter Intility Arena enn at det er et stort multinasjonalt selskap, sier Lukacs.

– Tror du at stadion vil hete Intility Arena blant klubbens tilhengere?

– Noen vil nok bastant stå imot. Noen vil sikkert bare kalle det Stadion, andre Valle og noen Vålerenga Stadion. Men det vet jo de som har kjøpt stadionnavnet.

Vålerengas nye stadion har fått mye skryt for både utforming og atmosfære.  Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

– 6–7 millioner

Den økonomiske rammen for avtalen er ikke kjent. Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, fortalte imidlertid til Aftenposten for en måned siden at det bør være snakk om beløp som bør ligge på 6–7 millioner kroner.

– Avtalesummen er konfidensiell, men vi har hele tiden sett for oss en avtale i den størrelsesordenen. Nøyaktig hva den innebærer er konfidensielt, men det er en betydelig avtale for oss. Vi bygger klubb over tid. De er også opptatt av å ha den tilnærmingen, sier Espeseth til Aftenposten mandag.

Han pekte den gangen på at man ville ha en stadionsponsor som kunne være en samarbeidspartner, ikke bare en sponsor. Det ønsker Vålerenga fortsatt, men det tar nok tid før publikum vil merke den nye samarbeidspartneren på noen andre måter enn ren eksponering.

– På teknologisiden vil vi benytte oss av deres tjenester til lagring og alt annet. Det kan hende publikum vil merke det via det trådløse nettet på stadion og ulike tjenester der. Det finnes muligheter, men det er for tidlig å gå i detaljer på, sier Espeseth.

Vålerenga var for en måned siden i konkrete forhandlinger med to forskjellige potensielle stadionsponsorer. På årets budsjett er ikke inntekter fra stadionnavn en post. Vålerenga har dermed fått på plass en stadionsponsor i god tid før de hadde budsjettert med.

Vålerenga har allerede spilt tre kamper på den nye arenaen. 24. september kom den første seieren, da Brann ble slått 2–1.

P.S. Ordet «Intility» har ingen betydning på engelsk, det er bare et egennavn.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå