Ødegaard anbefales å forsikre seg

— Martin har så verdifulle bein at han må forsikre seg, mener profilert agent.

- BØR FORSIKRE SEG: Agent og advokat Per A. Flod mener Martin Ødegaard bør forsikre seg mot idrettsinvaliditet.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Stortalentet Martin Ødegaard (15) bør forsikre seg mot idrettsinvaliditet, mener agent og advokat Per A. Flod.

Unggutten har i år tatt norsk fotball med storm. Han er også svært ettertraktet blant Europas storklubber. Ifølge Flod bør Ødegaard skaffe seg en forsikring så fort som mulig.

— Martin har så verdifulle bein at han må forsikre seg. Du kan bli sportsinvalid på null tid. Siden han ikke har rukket å tjene penger ennå, er det viktig at han sikrer seg slik at han får et stort millionbeløp hvis uhellet skulle inntreffe, sier Flod til VG.

- Høyrisiko

Til avisen bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard at en forsikring er noe familien vil sette seg inn i.

Siden skaderisikoen for idrettsutøvere er stor, må Ødegaard trolig se til utlandet for å forsikre kroppen.

— Det å forsikre en fotballspiller er høyrisiko. Alle vet at det skjer skader, selv om det er sjelden at en hel karriere går i grus. Norske forsikringsselskaper er nok ikke så risikovillig at de vil gå med på individuelle avtaler. Jeg tror Martin Ødegaard må til utlandet for å tak i en privat skadeforsikring, opplyser informasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige til VG.

Ifølge Flod er Tyskland og Italia dyktige på sportsforsikringer. Han hjalp i sin tid John Carew med å forsikre kroppen mot alvorlige skader. (©NTB)

På forsiden nå