Opprykksjagende Ringvassøy med drømmesignering før sluttspurten

Hans-Vilhelm Willassen (23) er tilbake på fotballbanen og skal avslutte sesongen for 5.-divisjonsklubben.

KLAR: Hans-Vilhelm Willassen etter mandagens treningsøkt med nyklubben Ringvassøy på Dåfjord gress etter mandagens trening dagen etter at overgangen gikk i boks.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Den 23 år gamle spissen med bakgrunn fra Leknes, Bodø/Glimt 2 og Harstad skrev i februar under for Fløya, men pådro seg en korsbåndskade i futsal før serien gikk i gang. Nå er han klar for 5.-divisjonsklubben Ringvassøy.

- Ja, det stemmer at jeg har signert for Ringvassøy, sier Hans-Vilhelm Willassen til iTromsø.

I sommer var han tilbake på fotballbanen og spilte et par kamper i sommer for moderklubben Flakstad i Lofoten.

- Jeg signerte for Fløya, men ble skadet og overgangen gikk aldri igjennom. Så gikk det plutselig bedre med kneet og jeg spilte noen kamper for moderklubben i sommer. Jeg har en kompis som spiller her, jeg fikk lysten tilbake og fikk lyst å være med å spille for de, sier Willassen.

Han følte seg ikke klar for 90 minuttere i 3.-divisjon med Fløya og da ble det Ringvassøy.

- Der virker som en veldig fin gjeng og jeg gleder meg til å spille igjen. Jeg aner ikke om de har opprykksambisjoner, men det hadde sikkert vært artig og rykket opp til 4. Når man spiller vil man alltid vinne og score mål, sier spissen fra Gravdal i Lofoten.

Målmaskin

Willassen noterte seg for 23 mål på 46 kamper for Harstad i 2.-divisjon i sesongene 2013, 2014 og 2016, før han flyttet til Tromsø for å studere.

- Det er jo nesten Alvaro-style over denne signeringa (Alvaro Javier Paya Guillot, spansk spiller med fortid i Valencia, som spilte for RIL, journ.anm.). Vi har en annen lofotværing på laget, Eivind Johansen, som også har spilt for Flakstad, så han tok Hans med på en trening og han var rett og slett "grisegod", så da var det bare å prøve og signere ham, sier Ringvassøy-trener Joar Kirkefjord til iTromsø.

Opprykkskamp

Ringvassøy startet årets 5.-divisjon meget bra og er i skrivende stund nummer to på tabellen, fire poeng bak serieleder BOIF (42 poeng).

- Jeg tror ikke BOIF avgir flere poeng, så det er ikke derfor vi henter ham. Men hvis de avgir poeng, må vi gjøre alt vi kan for å legge press på de, så vi får se. En drøm ville vært og spilt siste seriekamp mot Valhall og kjempet om opprykket, men jeg blir overrasket om det skjer, sier Kirkefjord.

Fem kamper gjenstår av årets serie. RIL møter Furuflaten (h), Nordreisa (b), Skognes (b), Ulfstind (h) og Valhall (b), mens BOIF har igjen Skarp 2 (h), Fløya 2 (b), Ullsfjord (h), Furuflaten (b) og Nordreisa (h).

- Vi bygger for framtiden. Vi håper jo Hans blir med videre også, men han er med ut sesongen i første omgang, sier Kirkefjord.

Som mener samholdet er det viktigste.

- Vi er en grei gjeng og samholdet er viktig. Det viser seg når vi kun mistet en spiller foran årets sesong og han la opp. Nå er vi uansett klar for å gjøre alt vi kan for å vinne våres kamper ut sesongen, sier treneren.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå