Oslo fotballkrets vil kaste NFF-presidenten

Misfornøyde med manglende inntekter til kvinnefotballen.

Oslo fotballkrets er ikke fornøyde med jobben fotballpresident Terje Svendsen har gjort.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo fotballkrets har sendt en oppfordring til Norges Fotballforbunds (NFF) valgkomité, med et sterkt ønske om at Terje Svendsen kastes som fotballpresident etter to år i jobben når fotballtinget møtes i mars. Det skriver VG.

Bakgrunnen er at kretsen ikke er fornøyd med at dagens medieavtale gir herreklubbene mesteparten av inntektene, og ønsker at mer skal gå til kvinnefotballen.

– Vi aksepterer ikke premisset som mange – dagens NFF-styre inkludert – legger til grunn: At markedet skal styre utviklingen. Det stopper jevnt og trutt en viktig debatt, sier kretsleder Kenneth B. Eriksen til avisen.

Ønsker at en kvinne overtar

Den nåværende medieavtalen kan ikke reforhandles før om fem år, men et samlet styre i Oslo vil ha på plass nye ledere i NFF-styret innen den tid, slik at kvinne- og breddefotballen står i en bedre posisjon i 2022. De ser gjerne at en kvinne overtar som fotballpresident.

– Vi synes hele NFF som organisasjon er for passiv. Men Svendsen gir ikke alle de rette signalene. Han er med på endringene som kommer, men det går ikke fort nok og det er ikke nok. I tillegg står han inne for den begrensningen som ligger i dagens medieavtale, sier Eriksen.

– Vi har satt igang et strategiarbeid

Svendsen skriver følgende i en e-post til VG som svar på kretsens oppfordring:

– Forbundsstyret er enig med Oslo Fotballkrets i at det må prioriteres enda mer midler til selve fotballaktiviteten. Derfor har NFF igangsatt et strategiarbeid og hovedformålet er å tydeliggjøre for hele organisasjonen hva som skal være prioriteringene i norsk fotball fremover – også når det gjelder ressurser. Forbundsstyret har gitt administrasjonen i oppgave å finne ytterlige handlingsrom for økte bevilgninger til fotballaktivitet i budsjettet for 2018.

På forsiden nå