Premier League-legende tror Mourinho får sparken

– Jeg kan ikke se hvordan han skal snu dette.

Manchester United-manager José Mourinho har mye å tenke på om dagen. Hans lag sliter tungt. Lørdag ble det 3–1-tap for West Ham.  Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

Saken oppdateres.

West Ham United – Manchester United 3–1

Flere eksperter mener José Mourinhos dager i Manchester United er over. Tidligere storscorer Alan Shearer tror han får sparken.

Lørdagens 1-3-tap mot West Ham var dråpen som fikk det til å renne over for mange. Mange lurer på hva United-treneren tenker på, særlig når man ser hvordan de rødkledde fremsto i lørdagens kamp.

– Jeg tror Mourinho vil miste jobben, sa BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer, før han begrunnet uttalelsen:

– Jeg kan ikke se hvordan han skal snu dette. Det var håpløst fra start til slutt. Det gikk for sakte, de var sløve og spilte svakt.

Alan Shearer tror ikke José Mourinho klarer å snu den negative trenden.  Foto: Peter Cziborra / X01095

Daily Mail skriver også søndag at ansatte i klubben tror Mourinho kan få sparken ved slutten av uken.

Ferdinand: – Store avgjørelser

Lørdagens 1-3-tap var Manchester Uniteds tredje tap på de syv første kampene. Med ti poeng ligger Mourinhos menn som nummer ti i Premier League, ni poeng bak serieleder og byrival Manchester City.

Rio Ferdinand var i Manchester United i tolv år fra 2002 til 2014, og forventer at noe gjøres på Old Trafford. Den tidligere stopperkjempen er ekspert i BT Sports, og sa følgende til kanalen etter tapet lørdag:

– Det er store avgjørelser som må bli tatt i United nå. Det kommer til å bli samtaler på øverste nivå, både om Uniteds fremtiden og om spillerstallen. Det mangler noe helt grunnleggende, og da er det noen som må ta affære.

– Egenskaper vi ikke har

Mourinho selv ga skylden til dommerne for flere av baklengsmålene, men mener spillerstallen mangler skikkelige vinnertyper.

– Du ser det på mentale innstillingen og hvordan de går i dueller. Du må alltid prøve, det ligger i en fotballspillers natur. Men det er egenskaper vi ikke har, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.

(©NTB)

På forsiden nå