RBK-Hoftun: - Vi er i forhandlinger om Chibuike

Rosenborg-spissen kan være på vei bort.

John Chibuike kan være på vei bort fra Rosenborg. Her med trener Per Joar Hansen.  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (Adressa.no): Som RBKs toppscorer i fjor, og ett år igjen av kontrakten, er John Chibuike et yndet objekt for utenlandske klubber.

Forhandlet over tid

Chibuikes agent, Marco Salvatore sier til FotbollDirekt.se at RBK forhandler med to klubber i henholdsvis Israel og Russland, men dette er i følge sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, ikke helt rett.

  • Vi har over tid vært i konkrete forhandlinger med en klubb fra Øst-Europa, men det er ikke Russland. I tillegg har en tyrkisk og israelsk klubb vist interesse, sier Hoftun til adressa.no.

Da Adresseavisen snakket med spilleren selv fredag, visste han om interessen fra utenlandske klubber, men han bedyret at han ikke tenkte så mye på dette.

  • Jeg er i RBK og har fokus på å gjøre det best mulig for laget, sa han.

- Vil du utenlands?

  • Skulle det komme et tilbud, og RBK er interessert i å selge, vil jeg diskutere og tenke på det. Men som sagt er jeg i RBK nå, sa spilleren.

Investoreid

I sommer solgte han leiligheten i Trondheim fordi han ville vekk. Men så åpnet det seg plutselig en plass på laget for ham etter at Nicki Bille Nielsen ble skadet, og siden har han mer eller mindre spilt hver eneste kamp – med suksess og mål.

«Problemet», hvis det kan kalles det, er at Chibuike er investoreid. Dermed vil investorene få pengene en eventuell kjøper vil tilby. Men ifølge Hoftun er signalene fra investorselskapet at de vil bruke salgssummen på erstatter.

Hoftun vil ikke ut med hva salgssummen på toppscoreren er.

  • Men vi vil selge hvis John er interessert, og at det er til en pris vi er komfortabel med, sier Hoftun.

Det var sommeren 2011 Chibuike kom til RBK fra den svenske klubben Häcken. Prisen ble antydet til å ligge på cirka åtte millioner kroner.

På forsiden nå