RBK med pinlig tap på Island etter scoring i sluttminuttene

Tidligere Sandnes Ulf-spiller Eidur Aron Sigurbjörnsson scoret etter 83 minutter og senket Rosenborg.

Saken oppdateres.

VALUR - ROSENBORG 1–0

Foran et halvfullt stadion i Reykjavik skulle RBK få med seg et godt utgangspunkt hjem til Trondheim i den første runden av Champions League-kvaliken mot lille Valur.

Det skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort.

For etter en tam 1. omgang på sagaøya var Valur det beste laget, og gikk fortjent opp i ledelsen etter 83 minutter. Et innlegg på bakre stolpe ble headet tilbake i feltet av Valur-spiss Tobias Thomasen. I boksen var Sigurbjörnsson på hugget og ordnet 1–0-seier til hjemmelaget.

Matchvinneren er kjent med norsk eliteseriefotball fra før av. Høsten 2014 var han på lån i Sandnes Ulf, hvor han fikk åtte kamper og scoret ett mål.

– Vi visste at hvis de skulle score mot oss, måtte det være på en dødball. Men vi er for upresise i hele kampen og er ikke fornøyd med det vi får til på den siste tredjedelen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat 4.

Dermed får RBK en svært tøff oppgave med å snu dette på Lerkendal, for ingen på stadion ble skremt av det trønderne leverte i Reykjavik.

– Vi skal klare å slå det her laget på Lerkendal, hvis ikke har vi ikke noe å gjøre i Champions League, sier «Bruttern».

SKUFFENDE: Marius Lundemo fortviler idet Valur setter inn kampens eneste scoring på Island.  Foto: Richard Sagen

Tett og jevnt

Trønderne styrte spillet i åpningsminuttene, uten at de klarte å skape noen store sjanser innledningsvis. Et par hjørnespark til RBK var beholdningen etter 10 minutter. Valur lot RBK ha kula, mens de selv sto kompakt i forsvar.

Nærmest scoring var hjemmelaget det første drøye kvarteret. Et innlegg fra venstre gikk via foten til RBK-stopper Even Hovland og mot mål, men keeper André Hansen var våken og hadde god kontroll.

Jonathan Levi fikk en god mulighet fra spiss vinkel like etterpå. Svenskens avslutning var svak og gikk midt på keeper.

SVAK AVSLUTNING: Jonathan Levi fikk en gyllen sjanse fra 16 meter, men han fikk ikke dreis på avslutningen.  Foto: Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavis

Utover var det treningskamp-tempo i Reykjavik. RBK fikk ikke flyttet ballen raskt nok, og Valur hadde ingen problemer med det Nicklas Bendtner og co kom med. Men etter rundt halvtimen skapte de et par gode muligheter.

Først banket Anders Trondsen til fra distanse. Ballen snek seg like utenfor stolpen via en Valur-spiller. Et par minutter senere tredde Trondsen igjennom Mike Jensen. Kapteinen fikk ok treff fra spiss vinkel i boksen, men Valurs keeper var med på notene og fikk slått ut til nok en corner for gjestene.

SJANSE: Mike Jensen fikk en ok mulighet til å sende trønderne i føringen i 1. omgang, men vinkelen ble for spiss og avslutningen gikk rett på keeper.   Foto: Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavis

Ny mann på skadelisten?

Men så skjedde det noe som neppe gjorde Ingebrigtsen fornøyd.

RBK har en særdeles lang skadeliste med flere nøkkelspillere ute. Da passet det dårlig at høyreback Vegar Eggen Hedenstad måtte forlate banen med en smell i foten. Dette tvang «Bruttern» til å rokere på flere posisjoner: Marius Lundemo ble byttet inn og satt på sentral midtbane, Trondsen flyttet som indreløper, Birger Meling ned på venstreback og Erlend Dahl Reitan gikk over på høyreback.

AV MED SKADE: Her forlater Vegar Eggen Hedenstad banen med en smell i ankelen.   Foto: Richard Sagen

– Det er trøbbel med ankelen, men nå får vi jo Lundemo også i gang, sa «Bruttern» galgenhumoristisk til Viasat 4 i pausen, velvitende om lagets skadeproblemer.

– Vi har ikke sluppet til de noen målsjanser. Planen er å slite Valur ut i 2. omgang, sa Ingebrigtsen videre.

Stolpetreff

Den planen fungerte helt midt på treet. Tempoet i kampen var på mosjonistnivå, der ingen av lagene turte å sende mange mann i angrep. Etter hvilen var det faktisk Valur som var nærmest scoring etter et innlegg. I boksen fikk en Valur-spiller nesten en tå på ballen, men kula gikk over til andre siden.

55 minutter spilt og Bendtner fikk ballen på høyresiden og svingte ballen i feltet. Der gikk den via et par Valur-spillere og inn til keeper, men samtlige på RBK ropte på hands. Ut ifra reprisene hadde nok ikke Ingebrigtsens menn en god sak.

Et kvarter ut i 2. omgang smalt det i metallet bak André Hansen. Tidligere Brann-spiller Birir Mar Sævarsson headet ned til Valurs danske spiss, Tobias Thomsen. Han banket til fra 25 meter og fikk drømmetreff, men uheldigvis for hjemmelaget gikk ballen i stolpen og ut. RBK-spillerne og «Bruttern» kunne puste lettet ut.

RBK kunne ikke gjøre det etter 83 minutter da Sigurbjörnsson ordnet 1–0 til Valur. Det betyr at RBK, som var store favoritter før oppgjøret, kan få en svært tøff oppgave med å snu dette på returoppgjøret Lerkendal om en uke.

På forsiden nå