RBK showet mot Tiller

Null problemer for Rosenborg i naboduellen.

TRONDHEIMTiller: 1. runde i NM, Tiller - Rosenborg (0-8). Markus Henriksen header inn 0-1 til Rosenborg.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

RBK ble ønsket velkommen til Tonstad kunstgress på Tiller med «Sommartidar» av Jan Jönssons favorittgruppe Gyllene Tider.

Om det var for å få svensken i godt humør eller en ren tilfeldighet vites ikke. Men han ble i alle fall ikke i dårlig humør av verken sangen eller kampen.

Burde ledet

RBK startet friskt, og kom til to halvsjanser de første fem minuttene.

Men Tiller hadde ingen tanke om å være statister, og den muligheten Morten Torset fikk etter åtte minutter vil han drømme om i natt.

På et frispark blir han stående helt alene i feltet, og skal bare stange ballen i mål. Men på en eller annen forunderlig måte bommer han på ballen.

Effektive RBK

I stedet var det Rosenborg som tok ledelsen i det tiende minuttet. Per Verner Rønning headet ballen i tverrliggeren etter corner. På returen fikk Markus Henriksen en enkel jobb. 1-0 til elitelaget, og starten på ti effektive og gode RBK-minutter.

14. minutt: 2-0, Fredrik Midtsjø. Et strålende angrep, som avsluttes med at sesongdebutanten scorer enkelt fra to meter.

16.minutt.: 3-0, Henriksen. Fra 13 meter skyter han hardt og kontrollert forbi Marius Larsen i Tiller-buret.

17. minutt: Borek Dockal dribler seg gjennom alt og alle, men får ikke prikken over i-en. Skuddet stryker stolpen.

21. minutt: Jonas Svensson smeller til i stolpen. Daniel Fredheim Holm setter returen i mål, men blir avblåst for offside.

Lufta gikk naturlig nok litt ut av Tiller-ballongen med de tidlige scoringene. I fjor holdt laget Molde fra scoring i cirka 20 minutter. Nå hadde laget fått tre i sekken etter de samme 20. Og RBK-erne fortsatte å rulle opp sjanse etter sjanse.

Nærmest for Tiller før pause kom Edvard Ølstøren. Først skjøt han rett utenfor krysset, før han kranglet seg til et skudd som Bråthen i RBK-buret både var heldig og god på.

Dockal best

Men det var RBK som scoret, og rett før pause satte Borek Dockal inn 4-0 på et frispark.

Til slutt endte det 8-0 til Rosenborg. For etter pause fortsatte kjøret mot Tiller-målet, og både Dockal og Midtsjø satte inn sitt andre for kvelden. I tillegg fikk Jonas Svensson og Stefan Strandberg hvert sitt mål.

Tiller hadde ikke noe å by på, og ble løpende mye imellom. RBK var gode i store perioder, og det gikk fort fremover når laget bestemte seg.

Spesielt god var Dockal, som lekte seg med Tiller i perioder. Fikse dribleraid, stor løpskapasitet og målscorer.

cupfest 

cupfest 

På forsiden nå