RBK-talent ble matchvinner – gir klar beskjed til Kåre Ingebrigtsen

Erik Botheim har havnet i skyggen av Bendtner: – Jeg forventer å spille mer.

Erik Botheim har fått lite spilletid i Rosenborg denne sesongen. Her er han før Europa League-kampen mot Vardar i desember.  Foto: BILDBYRÅN

Saken oppdateres.

STRØMSGODSET-NORGE U19 0–1

DRAMMEN: Han får sjelden spilletid fra RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Men da Erik Botheim (18) endelig fikk sjansen mot eliteseriemotstand tirsdag, svarte han med scoring.

I debuten for G19-landslaget – mot Strømsgodsets A-lag – ble Botheim matchvinner. Han mottok ballen innenfor sekstenmeteren og skjøt i mål via et Godset-ben.

– Det var veldig deilig, og spesielt mot elitemotstand. Da ser Kåre at jeg klarer å score mot eliteserielag også, sier Botheim etter kampen.

  • Botheim er Rosenborgs «mini-Bendtner». Men RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen mener han nesten ligner litt i meste laget. Les mer her.

– Forventer å spille mer

For med Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner som konkurrenter, har Botheim slitt med å få spilletid. Så langt denne sesongen har det kun blitt tre innhopp. Etter matchvinnerscoringen kommer han med en klar beskjed.

– Jeg har prestert i hele vår og prestert på denne samlingen, så jeg forventer å spille mer fremover, sier Botheim.

– Er du innstilt på å være i Rosenborg, eller kunne du tenke deg for eksempel å dra på utlån?

– Nå på høsten vil jeg være i Rosenborg, få innhopp og prege kamper. Jeg forventer ikke å starte matcher, men å få innhopp på 20–30 minutter.

Usain Bolt var blant motstanderne i Erik Botheims G19-landslagsdebut. Bolt fikk de siste 20 minuttene i treningskampen.   Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Botheim beskriver Nicklas Bendtner som en «mentor» som gir ham «tips hele tiden». At dansken ble vraket til VM, er i utgangspunktet ikke gunstig Botheims spilletid.

– Selvfølgelig er det én til å konkurrere med, og han er veldig god. Men jeg forventer at jeg er på lik linje med de to andre også. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Botheim.

  • Usain Bolt spilte treningskampen for Strømsgodset. Les hvordan Bolt gjorde det her.

Får ros fra treneren

Botheim kan imidlertid få mesterskapstur i sommer. Det norske G19-landslaget skal nemlig spille EM i Finland i juli.

Troppen mot Strømsgodset inneholdt 22 spillere. EM-troppen skal inneholde 20 spillere.

Landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen understreker at Botheim «la inn en god søknad» tirsdag.

– Erik er en fyr som er fantastisk sosial, en god gutt. Han glir inn i hvilket som helst miljø, uansett om det er A-lagsgarderoben til Rosenborg eller her. Han ble en del av denne gjengen ganske fort.

Ser for seg jokerrolle

Spillerne må være født etter 1. januar 1999 for å delta i EM.

Botheim er født 10. januar 2000. Dermed var kun Stabæk-talentet Hugo Vetlesen yngre av spillerne som startet kampen.

Nå kan RBK-spissen bli én av de yngste i Norges EM-tropp. Selv ser Botheim for seg en rolle som reserve for kompisen Erling Braut Håland.

– Min rolle blir en slags jokerrolle, regner jeg med. Jeg har snakket med Håland og dette har vært en drøm for oss – at vi kan spille sammen på dette landslaget. Hvis vi trenger mål, eller hvis han er sliten eller skadet, kan jeg komme inn og gjøre en god jobb, sier Botheim.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå