RBK-talent klar for ny eliteserieklubb

Unggutten har gjennnomført den medisinske sjekken, og har skrevet under for Sogndal.

Per-Magnus Steiring var på utlån til Viking siste halvår.  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Per-Magnus Steiring er nå klar for Sogndal. Valnesfjordingen var i fjor på utlån til Viking i siste halvdel av sesongen, og nå er 19-åringen klar for Sogndal permanent. Det skal være snakk om en treårskontrakt for Steiring.

– Enklere spillestil enn i RBK

– Det har vært en veldig bra opplevelse for meg. Jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben og fasilitetene. Det er en veldig fin gjeng og godt apparat rundt klubben. Fasilitetene er imponerende bra. Så rammene rundt klubben er heit klart i Norges-toppen, sier Steiring til Sogn Avis.

Den storvokste midtstopperen tror selv at han vil passe godt inn Sogndals spillestil. Han mener den er litt enklere enn hva han er vant med fra Rosenborg.

– Spillestilen til Sogndal passer meg veldig godt. Dødballkraft, trykk i boks, og de tingene der. Det er en litt enklere spillestil enn i RBK, noe som passer meg mye bedre, sier nordlendingen videre.

– Ble ikke satset på

Når Adresseavisen tar kontakt med Steiring tosdag formidag, er det en glad Steiring som tar telefon.

– Det var deilig å endelig få signert. Jeg er imponert over hvordan det drives her i Sogndal. I tillegg er utsiktene for spilletid veldig bra. Dette er en mulighet jeg skal ta, sier unggutten.

Hva er grunnen til at du velger å forlate Rosenborg?

– Jeg følte ikke at de ville satse på meg. Her i Sogndal virker det som treneren her (Eirik Bakke) har trua på meg. Jeg var lysten på spilletid på høyest mulig nivå, sier Steiring.

Var på vei til Bodø

Steiring har siden nyttår trent med Bodø/Glimt, og trodde selv at han ville ende opp der. Men etter mye frem og tilbake, og manglende tilbud fra nordlandsklubben, falt valget til slutt på Sogndal.

På forsiden nå