RBK trener i blått i frykt for UEFA-bøter

— Tror de har vært på «restetorget» og funnet dette.

Tore Reginiussen, Pål André Helland og Mike Jensen i blått treningstøy før møtet med Norrköping.  Foto: Finn Walther

Saken oppdateres.

LERKENDAL: Dagen før kampen mot IFK Norrköping kjørte Rosenborg en lett og humørfylt trening. Det er generell praksis å gjøre det dagen før kamp, men det var én ting som skurret.

Trønderne som er kjent for svart og hvitt stilte nemlig i en helt annet annen farge. Blått.

«Restetorget»

Rutinerte Tore Reginiussen og hans stopperkollega Holmar Eyjolfsson hadde delte meninger om tirsdagens store snakkis på treningsfeltet.

— Det er litt uvanlig, men det er hyggelig med forandring. Dette blir treningstøyet før europakamper. Jeg foretrekker svart, men jeg liker dette, sier Eyjolfsson til adressa.no.

Les også:

Les også:

Reginiussen ser skeptisk ned på skjorten og skuer tilbake opp på sin islandske kollega før han drar litt på svaret.

— Nja. Den er helt ok. Keeperne sine er adskillig verre. Vi har nok vært på «restetorget» og hentet disse, men de får duge, svarer han, før begge bryter ut i latter.

Ulik reglement

Grunnen er ikke mer komplisert enn at det er forskjellige regler i den norske eliteserien og Mesterligaen. Det er et eget draktreglement i UEFA som forteller hva spillerne skal ha på seg dagen før kamp og på kampdag. Det samme gjelder for trenerne.

Les også:

Det betyr blant annet at Rosenborg kun kan spille med én sponsorlogo på drakten i europacupen, mens de på treningene dagen før kamp ikke engang har lov til det. Samtidig er det strenge regler for hvor stort klubb— og leverandør-merket kan være på treningstøyet.

— Vi ønsker å ikke blande utstyret. Når det er forskjellige regler kan man få bøter dersom man tar feil. Når fargene er helt forskjellige, så er det ikke noe tvil, sier Erik Hoftun.

- Hvorfor blått?

— Det var den fineste fargen som var i katalogen, bortsett fra svart og hvit. Keeperne har litt sånn østeuropeisk farge over seg. Det passer jo bra siden vi har en østeuropeisk keeper, fortsetter han.

Lærdom fra fjoråret

Kåre Ingebrigtsen forklarer videre at dette er rett og slett for å unngå bøter. De tok lærdom fra i fjor da de fikk beskjed om enkelte ting som ikke var greit.

— Jeg vet ikke om vi fikk bøter, men vi var i nærheten av noe. Det var noen som sa ifra til oss om ting vi gjorde galt. Vi lærer jo, sier RBK-treneren.

Les også:

I fjor høst fikk Rosenborg blant annet påpakning for å ha sponsormerke på nettet på treningsmålene de varmet opp med før kamp.

Kåre Ingebrigtsen og Mike Jensen under pressekonferansen tirsdags ettermiddag.  Foto: Finn Walther

Midtbanegeneral og kaptein Mike Jensen virket heller ikke så begeistret da Adresseavisen snakket med han. Svart og hvitt står høyest – også hos ham.

— Det er litt merkelig. Jeg liker den vanlige best. Den er mest stilren. Selvfølgelig er det bare farger, men det er penest og litt tøft at Rosenborg spiller i svart og hvitt, sier dansken.

På forsiden nå