Ranheim innrømmer sjansespill: – Vi avgjør med to fra sykestua

Kvalikkampen så ut til å gå mot ekstraomganger. Da satte Ranheim inn to mann som sliter med fysikken. Sammen sørget Mats Lillebo og Kim Riksvold for at elitehåpet lever videre i fjæra.

Lyskene til Mats Lillebo og ryggen til Kim Riksvold gjør duoen uaktuelle for en plass i startelleveren. Men sammen sendte de Ranheim videre i kvalifiseringen til Eliteserien 2018. Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

– Kroppen er ikke all verden. Men det veier opp litt når det blir som i dag. Jeg kjenner ikke smertene like godt da, sier Mats Størseth Lillebo.

Tjue minutter før full tid entret Lillebo banen mot Sandnes Ulf. Ranheim var det beste laget, men fikk ikke mål på sjansene sine.

Et lite femminutt senere kom målet som gjorde Lillebo til matchvinner på veien mot spill i eliteserien 2018.

Maalen gamblet

Ranheim-trener Svein Maalen innrømmer glatt at det var gambling å hive innpå Riksvold og Lillebo.

– Vi setter på to mann fra sykestua. Men vi visste at vi kunne få bitte litt ut av dem, sier han.

Se jubelscenene fra garderoben her:

Likevel priser han seg lykkelig over at det ikke ble ekstraomganger. Det kunne blitt tungt.

– Vi gamblet litt på at vi skulle avgjøre før full tid, og kjørte dem innpå. Heldigvis traff vi på det. Det hadde blitt drygt og vondt for dem med ekstraomganger, spesielt for Kim. Vi tar en sjanse, men sånn er det i fotball og i dag fikk vi betalt for det, sier han.

Liker inngangen til Mjøndalen-kampen

Seieren mot Sandnes Ulf betyr at håpet om spill i eliteserien 2018 lever i beste velgående for Ranheim. Neste hinder på veien dit, er Mjøndalen, laget som havnet på plassen foran Ranheim på tabellen med like mange poeng men med bedre målforskjell. Før søndagens oppgjør på Coop arena, ytret bruntrøyene fra Mjøndalen om at det håpet å møte nettopp Ranheim. Det utgangspunktet liker trener Maalen.

– Vi har hatt et litt dårlig tak på Mjøndalen de siste årene, og ikke vært på vårt beste mot dem. Derfor håper jeg at vi er skikkelig revansjesugne. Vi reiser dit som underdogs, og det er en inngang til kampen som vi liker, sier han.

– VI tar en sjanse. Blir det ekstraomganger, så vil noen spille litt for halv maskin. Men sånn er det i fotball, og i dag fikk vi bra betalt for det.

Spiss på sparebluss

Men sannheten er at spissen er langt unna å være i toppform. Han har slitt med en belastningsskade i lyskene i hele år. I vinter var det så ille at han i en periode var helt ute. Den siste tiden har alt handlet om å spare seg til nettopp denne kvalikkampen.

– Jeg har kun spilt kamper, og bidratt på slutten når det har trengs. Jeg holder ikke i nitti minutter slik kroppen er nå, men innhopp går greit. Da er det ikke feil å komme inn og avgjøre slik som i dag. Slik kroppen er nå, er dette det beste jeg kunne håpet på for min egen. Jeg er veldig fornøyd med scoringen, sier han.

Usikker på å rekke kampen

Og ikke nok med at scoringen ble satt inn av en mann med vond kropp. Den andre innbytteren, Kim Ove Riksvold, som vant den avgjørende duellen i forkant av målet, står det enda verre til med.

– Det kjentes ok ut før kampen, men allerede i den første involveringen var det vondt. Nå er kroppen maks på tjue prosent, innrømmer han.

Riksvold fikk ikke engang med seg målet. Da lå han nemlig på kunstgresset og vred seg over smertene i ryggen.

– Jeg trenger hvile og har spilt lite. Ryggen er fortsatt bare sånn halvveis, og jeg har vært usikker til denne kampen hele den siste måneden. Men vi er heldige som har en gjeng lagkompiser som gjør grovjobben for oss først, så vi kan komme inn og avgjøre på slutten, sier han.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå