Ronaldo-advokat uttaler seg for første gang om anklagene

Real Madrid-stjernen er overrasket over skatteanklagene.

Cristiano Ronaldo skal ifølge påtalemyndighetene i Madrid ha unndratt 140 millioner.

Cristiano Ronaldo skal ifølge påtalemyndighetene i Madrid ha unndratt 140 millioner. Foto: KACPER PEMPEL / X02307

Verdens best betalte idrettsutøver, Cristiano Ronaldo, mener at den spanske påtalemyndigheten gjør feil i å anklage ham for skattesnusk.

Påtalemyndigheten i Madrid mener at Real Madrid-stjernen unndro seg skatt på tilsammen 14,8 millioner euro (om lag 140 millioner kroner) i årene 2011 til 2014.

Ronaldo stiller seg helt uforstående til siktelsen, ifølge hans advokat Antonio Lobo Xavier.

– Det er en kjempeoverraskelse for spilleren, som føler seg feilbehandlet. Det gir meg et særlig ansvar for å snakke på hans vegne ettersom han er trist og føler seg urettferdig behandlet, sier Xavier ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge den spanske anklageren har Ronaldo oppgitt kun 11,5 millioner euro i inntekt i Spania i de nevnte årene. Han skal derimot ha tjent 43 millioner euro. Teamet rundt fotballgiganten mener opplysningene ikke er riktige.

– Ronaldo opplyste om sine kommersielle inntekter i 2014, og det inkluderte også de tre foregående årene, sier advokaten hans.

Real Madrid sier i en uttalelse onsdag at klubben har full tillit til Ronaldo.

– Siden han ankom klubben i 2009 har han alltid vist vilje til å oppfylle sine skatteforpliktelser. Vi er overbevist om at Ronaldo vil bevise sin uskyld i denne saken, heter det i uttalelsen.

Nylig havnet Ronaldo på toppen av Forbes' liste over verdens 100 best betalte idrettsutøvere. Ifølge magasinet tjente portugiseren 788 millioner kroner i 2016.

(©NTB)