Rosenborg er best i Norge

RBK — VIF 3-1: Markus Henriksen spilte opp til dans da han definitivt avsluttet diskusjonen om hvilket lag som er landets beste.

Saken oppdateres.

For i kveld knuste Rosenborg trolig VIFs gulldrøm på Lerkendal. For nå er det åtte poeng mellom de to første lagene på tabellen fire serierunder før slutt.

— Fortjent seier til oss. Må si det var litt leit med utvisningen, for da blir det en annen kamp, og i andre omgang har vi full kontroll, sa Nils Arne Eggen etter kampen.

- De startet bra, men når stivheten kom ut av RBK-beina, fikk de vanskeligheter. Nå blir det vanskelig å ta oss igjen. Med åtte poengs forsprang, så tror jeg det er gjort, konkluderte treneren.

- Det er bare å gratulere med seriegull nå, sa VIF-trener Martin Andresen.

Se intervju med Nils Arne Eggen:

Seriemesterskapet er avgjort Dramatikken levde fra første stund på Lerkendal. Akkurat slik man håpet og trodde etter at Vålerenga har gått høyt ut før de skulle gjeste Rosenborg, for å kjempe seg opp i ryggen på serielederen.

Etter 18 spilte minutter virket Vålerengas store tro på egne ferdigheter som mer enn frekkheter.

Bojan Zajic rundlurte Lustig og skjøt ballen på spretten upresset fra 20 meter forbi Daniel Örlund i RBK-buret. Örlund så feilplassert ut ved situasjonen da skuddet fra Zajic gikk inn i keepers høyre hjørne.

LES OGSÅ:

Utligning

Men Rosenborg slo tilbake etter bakoversveisen fra Zajic, men det måtte en straffesituasjon til før ballen føk i nettet. Terje Hauge dømte straffespark i fleng i Mesterligaen denne uken og fortsatte på Lerkendal da Strandberg dro ned Prica i en omdiskutert situasjon.

Dette var Rosenborgs åttende straffespark denne sesongen og Steffen Iversen satte inn sitt sjette straffemål på et meget velplassert og hardt straffespark.

Men straffesituasjonen skulle vise seg å få større innvirkning på kampen enn bare målet. For etter en krangel med Rade Prica rett før straffesparket skulle tas ble både Freddy Dos Santos og Anthony Annan straffet med gult kort.

Se bråket i forbindelse med straffesituasjonen:

Her koker det over på Lerkendal

Utvisning

Deretter kom Dos Santos altfor sent inn da han noen minutter senere skulle takle Dorsin. Resultatet ble marsjordre lenge før pause. Ingen god utvikling for gjestene, som ble presset bakover etter denne situasjonen. Ti mann i mer enn en omgang på Lerkendal var ikke et godt utgangspunkt for resten av kampen for Vålerenga i seriefinalen.

Her får Dos Santos marsjordre:

Her får dos Santos marsjordre Se intervju med Dos Santos:

Freddy dos Santos om utvisningen

Rosenborg tok over mer og mer av presset utover i 2. omgang, og spilte seg til flere store sjanser gjennom mange innleggsmuligheter. Det luktet mål.

Først og fremst burde Rade Prica sendt Rosenborg i ledelsen men skuddet fra kort hold reddet Lars Hirschfeld.

Ikke lenge etter var det et sleivtreff fra Muri gjorde at veien til seriegull er åpen for Rosenborg. Dorsin la inn fra venstre og ballen gikk rett gjennom til Morten Moldskred som scoret sitt andre mål denne uka etter 70 minutter. Etter en trøblete sesong ser det ut til å løsne for spilleren som kom fra Tromsø. Litt flaks var det, men Moldskred var god da han beholdt roen da han fikk ballen overraskende i beina.

Markus Henriksen avsluttet festen tre minutter før full tid på en måte som sender interesse langt utover i Europa. For scoringen fra hjørnet av 16-meteren var av verdensklasse. Skuddet gikk rett i kryssset inn bak en sjanseløs keeper og da var kampen avgjort. Samtidig var det klart at Rosenborg også i 2010 er landets beste klubb.

Se alle målene i denne serierunden:

Alle målene runde 26

På forsiden nå