Rosenborg har knapt vært mer suverene: – Vi vil ha det ubehagelig

Med seier over Stabæk blir RBK seriemester en liten måned før siste kamp. Kun 4 av de 24 gangene RBK har tatt gull har det skjedd på mer suverent vis.

RBK TENKER KUN RBK: - Vi ser ikke bak oss, men videre opp og ut, sier Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye foran kampen som endelig kan avgjøre ligatittelen til Rosenborgs fordel. Men den store gullfeiringen får vente til senere.Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Dette er sesongen for runde tall for Rosenborgs vedkommende. Året de fyller 100 tar klubben etter alt å dømme gull nummer 25 – 50 år etter den aller første ligatittelen.

Adresseavisen har gått gjennom hvert seriegull, og tidspunktet for når Rosenborg har klart å sikre seg det.

Seks ganger, som i 2004, har ligatittelen kommet i boks først i siste runde, mens sju av gullene har kommet med én kamp igjen å spille.

Rekord i fjor

I fjor gjensto hele fem serierunder da Rosenborg gjorde forspranget uinntakelig med seieren i Molde 24. september. I 1996, 2003 og 2009 var det fire runder igjen.

Og nå blir det høyst sannsynlig en ny suveren seier.

– Er det bra eller dårlig for Rosenborg om man vinner med tre kamper igjen å spille?

– Det kan du sikkert diskutere. Vi vil gjerne vinne, og det er bra for oss om vi avgjør og tar det for tredje år på rad. Det er en bra prestasjon uansett. Men skal vi ta noen steg i Europa, og bite fra oss der, vil vi gjerne ha tøff motstand og mange jevne, gode kamper, sier Tore Reginiussen foran søndagens hjemmekamp mot Stabæk, og passer på å si at RBK har hatt noen tøffe eliteseriekamper i år også.

TRENINGSSEIER: Tore Reginiussen var på vinnerlaget på den nest siste treningen foran hjemmekampen mot Stabæk. Det var en viktig prestisjeseier, ifølge stopperkjempen.Foto: Morten Antonsen

– Fint som nå, om du vil ha det behagelig

Rosenborg startet sesongen med mildt sagt variable prestasjoner, men proklamerte gjennom hele vårsesongen at de siktet formtoppen inn mot tiden rundt kvalifiseringskampene i Europa. Til slutt tok laget seg til gruppespillet i Europaligaen, samtidig som de har brukt høsten på å distansere de andre lagene i Eliteserien.

– Fokuset vårt er ikke på å finne begrensningene ved å ta seriegull tre kamper før slutt. Vi ser ikke bak oss, men videre opp og ut. Vi har et stort ansvar selv for å tette gapene vi selv har definert, og de er opp og ut, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye.

«Opp og ut» handler her om avstanden opp mot europeiske topplag. Bjørnebye sier at han skjønner spørsmålet, men mener det blir feil fokus for Rosenborg.

– Håper dere at det blir tettere og mer spennende fremover?

– Det er fint å være i en sånn posisjon som vi er nå, om du er opptatt av å ha det behagelig. Men det er vi ikke. Vi er mer opptatt av å ha det ubehagelig, vi liker det når det er tøft og trøkk. Vi jobber hardt for å komme oss ut i Europa og spille de kampene der. Da møter vi et annen type klima, og vi opplever det som utviklende når du kjenner på noen grenser. Du blir ikke toppidrettsutøver om du er opptatt av komfortsonen, svarer Rosenborgs sportssjef.

Fokus på seg selv

Det er ikke til å komme bort fra at de hvite og svarte har vært helt suverene under Kåre Ingebrigtsens tid som hovedtrener. Så suverene at man må tilbake til midten av 1990-tallet for å finne noe lignende.

– Det er kun oss selv vi kan gjøre noe med og ha fokus på. Vi prøver hele tiden å utvikle oss, bli bedre og ta nye steg. Da bryr det oss sånn sett ikke så mye hva andre gjør, sier Reginiussen.

Utgangspunktet før hjemmekampen mot Stabæk er såre enkelt. Seier er nok. Da blir det Rosenborgs 25. seriegull, nesten en måned før siste seriekamp skal spilles.

KLAR FOR GULLKAMP: Etter at Rosenborg har tatt seriegullet på bortebane de to foregående årene vil kaptein Mike Jensen svært gjerne kjenne på følelsen å vinne i Trondheim. Foto: Morten Antonsen

Ingen av de Adresseavisen har snakket med i Rosenborg vil si rett ut at den manglende knivingen helt i toppen er et problem for klubbens utvikling. Ei heller kritisere andre lag for å ikke yte nok motstand over en hel sesong. Og kaptein Mike Jensen poengterer – som Reginiussen – at RBK kun kan ha fokus på seg selv.

– Vi vil gjerne ha så bra konkurranse som mulig, men det andre holder på med kan ikke vi bry oss om, sier dansken.

Samtidig tror han at det vil være godt for ligaen om de andre storlagene kunne nærmet seg Rosenborg litt.

– Jo flere lag på toppnivå, jo bedre blir vi, sier Jensen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå