Rosenborg har scoret 23 mål på fem kamper

Herjet med Ranheim i kalasseier.

SCORET: Tomas Malec har sagt han vil gjøre behovet for en ny RBK-spiss minimalt. Fredag scoret han 1-0-målet i storseieren over Ranheim.   Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

ROSENBORG-RANHEIM 5-0

ABRAHALLEN (adressa.no): Sist Rosenborg møtte Ranheim sendte førstedivisjonsklubben RBK ut av cupen etter ekstraomganger. Men i vinter har Kåre Ingebrgtsens menn virkelig vært i flyten – foruten 1-2-tapet borte mot Bodø/Glimt. Først ble det 6-0 over Levanger, så 3-1 over GIF Sundsvall – før Östersund fikk pryl 8-0 for en knapp uke siden.

Med fredagens 5-0-seier over Ranheim betyr det at Rosenborg har scoret 23 ganger på årets fem treningskamper. Det gir hele 4,6 mål i gjennomsnitt – riktignok mot i utgangspunktet svakere motstand.

Det tok imidlertid tid før målfesten ble satt i gang i Abrahallen fredag. RBK hadde en svært reservepreget startoppstilling, og begge lag hadde sine sjanser i åpningen av kampen.

37 minutter var spilt da Tomas Malec gjorde det han har satt seg fore å gjøre for å sikre seg Rosenborg-kontrakt når leieavtalen går ut til sommeren.

Han mottok et innlegg fra Sivert Solli på høyresiden, satte pannebrasken til – og plasserte ballen kontant i mål til 1-0 for Rosenborg.

Da hadde Ranheims nyervervelse Robert Stene allerede rukket å sette et frispark i tverrliggeren bak Alexander Lund Hansen.

Ti bytter ved pause

Ved pause gjorde Rosenborg en rekke bytter, og satte inn på en rekke av dem som nok blir foretrukket i startelleveren når sesongen starter.

Deriblant Pål André Helland.

Det ga uttelling på direkten. Helland kom rundt på høyrekanten i andreomgangens første minutt, og la flatt inn til Morten Gamst Pedersen. Han satte bredsiden til på direkten, og sendte Rosenborg opp i 2-0-ledelse.

Helland involvert i alt

Knappe ti minutter ut i omgangen gikk Mike Jensen i bakken, og Rosenborg fikk straffespark.

Pål André Helland gikk frem, og dundret ballen i noten til 3-0 for Rosenborg.

Det stoppet ikke der. Halvveis ut i den andre omgangen gjengjeldte Gamst Pedersen Helland-assisten fra tidligere i omgangen. Førstnevnte la et presist overlegg til sistnevnte, som sto alene på bakerste stolpe. Han fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet til 4-0.

Helland var involvert også på 5-0, da han kjempet ballen videre til Riku Riski, som kranglet inn 5-0 etter 27 minutter av den andre omgangen.

Det ble kampens siste mål, og 5-0 er et signal om at Rosenborg er i rute til seriestarten. Ranheim – derimot – er et lite stykke unna.

På forsiden nå