Sandnes Ulf må bygge nytt, merker Vikings nærvær

Tre av de faste og i alt fem av de mest brukte spillerne har av ulike årsaker forlatt Sandnes Ulf.

Bengt Sæternes må sette sammen en ny tropp og et nytt lag neste år.   Foto: Egil Ø. Nærland

Saken oppdateres.

SANDNES: Klubben skal hente seks til sju nye, har ikke hastverk, men merker at lokale talenter sitter på gjerdet og venter på et mulig tilbud fra Viking.

– I en helt annen grad enn tidligere er Viking en konkurrent om lokale spillere. Slik merker vi at klubbene nå spiller i samme divisjon, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, til Aftenbladet.

– En del lokale spillere som er interessante for begge, venter på avklaring i Viking og hva som skjer med den økonomiske situasjonen. Vi kan i alle fall garantere at de får lønn, tilføyer klubbsjefen i Sandnes og håper tryggheten skal friste.

Landu Landu og Halgunset

En lokal spiller som venter, er Christian Landu Landu. Vikinggutten er tilbake i Stavanger etter tre sesonger i Tromsø. Han har snakket med både Viking og Sandnes Ulf.

En annen i samme kategori, er Vidars Ingvald Halgunset. Han trente med Sandnes Ulf forrige uke.

Tom Rune Espedal og trener Bengt Sæternes opplyser at de har god dialog med flere aktuelle spillere, men understreker at de ikke har det travelt.

Travelt i januar

– Spillerne har heller ikke hastverk. De fleste sitter på kontrakter ut desember og sonderer muligheter. Først når de kommer til januar og er uten klubb, innser mange at det ikke finnes så store midler i klubbene, vurderer Espedal.

– Før løp kontraktene 30. november. Da fikk du gjort det meste i desember, sier han.

Sandnes Ulf må forholde seg til det faktum at sju spillere har forlatt klubben, fem spilte mye.

Verst at Sellin dro

– Vi prøver å se positivt på dette, vi får muligheter til å hente sterke spillere, sier trener Sæternes og medgir at Kjell Rune Sellins avgang ikke var med i beregningen.

– Klubben har tatt hensyn til hans private situasjon, men "Kjella" var viktig for oss, en vi gjerne skulle ha med videre.

Disse har forlatt Sandnes Ulf:

  • Kjell Rune Sellin: Spilte 29 seriekamper (karantene i én) i 2017. Hadde kontrakt ut 2018, ønsket av personlige årsaker å flytte til Østlandet. Sandnes Ulf viste forståelse. Sellin har signert tirsdag toårs kontrakt med Fredrikstad.
  • Nicolai Geertsen: Spilte 28 seriekamper i 2017. Kontrakt utgått. Ønsket ikke å forlenge etter skuffelsen da det ikke ble opprykk.
  • Mads Nielsen: Spilte 29 seriekamper (6 som innbytter). Kontrakt utgått. Ønske ikke å forlenge, vil til et høyere nivå.
  • Kenneth Sola: Spilte 27 seriekamper. Kontrakt utgått. La opp som toppspiller er sju sesonger i Sandnes Ulf.
  • Oddbjørn Skartun: Spilte 29 seriekamper (17 som innbytter). Kontrakt utgått. Ble ikke tilbudt ny avtale.
  • Jørgen Olsen Øveraas: Spilte 8 seriekamper (5 som innbytter). Kontrakt utgått. Fast på laget i 2016, lyktes ikke i 2017 og ble ikke tilbudt ny kontrakt.
  • Jonas Høidahl: Spilte ingen seriekamper. Tredjekeeper. Kontrakt utgått. Ønsker å bruke tid på studier og jobb.
  • Egil Selvik: Spilte 3 seriekamper. Andrekeeper. Blir sannsynligvis utleid til divisjonskollega Nest Sotra.

I tillegg til disse, venter klubben på Viljar Helland Vevatnes underskrift av ny kontrakt.

Bengt Sæternes prioriterer fire posisjoner:

Én sterk midtstopper, kapteinstype, én back, én midtbanekriger som viser igjen, én topp spiss.

– Hva med Pontus Engblom, har du snakket mer med ham?

– Ja, faktisk, jeg traff ham sammen med kompisen Emil Forsberg i Leipzig forrige uke (var på trenerutdanning). Det ble lite snakk om overgang. Jeg vet at hjemklubben Sundsvall vil ha Pontus, dessuten vil han kanskje prøve seg i Tyrkia eller andre steder utenlands.

– Han vet at han er ønsket i Sandnes, men vi må vente til utpå nyåret om det skal skje, sier Bengt Sæternes.

På forsiden nå