Sandnes Ulf-treneren: – Jeg vet at jeg må stå til rette nå, og jeg skal stå rakrygget

Bengt Sæternes viker ikke unna kritiske spørsmål, ei heller etter at Sandnes Ulf misset målet om elite for andre år på rad. Styrelederen har ingen planer om bytte ut treneren.

Sandnes-trener Bengt Sæternes er forberedt på kritiske spørsmål etter at laget misset opprykk.Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Trondheim: Han er trygg i troen på at han kan føre klubben opp, men etterlyser mer selvjustis i spillergruppen.

– Jeg vet at jeg må stå til rette for resultatene, og jeg skal stå rakrygget, være ærlig slik hele klubben og spillerne må være.

Sæternes har en busstur skuffelse fra Ranheim til Værnes under issen når han tar den første, korte analysen av sesongen overfor Aftenbladet.

Feiler for ofte

– Vi har prestert godt mot de to som rykket opp (Bodø/Glimt og Start), vi har vært bedre som lag denne sesongen sammenlignet med den forrige, men vi har feilet for mange ganger.

Kent Håvard Eriksen med ballen og Kenneth Sola (26) mistet formen til feil tidspunkt, Sandnes Ulf misset opprykk i år som i fjor.Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

  • – Vi har tapt kamper, det er greit, det kan skje.
  • – Vi har tapt for mange kamper mot mindre gode lag, det er ikke greit, det skal ikke skje.
  • – Det verste er måten det har skjedd på.

– Jeg tenker på typen 0–3 hjemme mot Kongsvinger og 0–3 mot Fredrikstad.

– Vi hadde sjanser, flere til og med, men vi ga oss da KIL og FFK scoret. Det sier noe om en type mental styrke og vinnerinnstilling som vi åpenbart ikke har, tenker Sæternes.

42–åringen fra Egersund er kjent for vinnerskallen under sin lange karriere på banen. Han startet trenerturen med suksess i EIK, han fortsetter i Sandnes Ulf - og han er fryktelig lite fornøyd med sluttresultatet 2017.

– Opplevelsen av ikke å lykkes, er jeg veldig utilfreds med, understreker han.

Sandnes-trener Bengt Sæternes må innse at slaget mot Ranheim er tapt, men det er ikke den jevne kvalikkampen på Ranheim som ergrer, i ettertid handler det om de mange tapte poengene mot antatt svakere motstandere.Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sæternes har virket tre år i Sandnes Ulf og har kontrakt ut 2019.

– Hvordan er du forberedt på spørsmålet om din egen stilling?

– Treneren er alltid i søkelyset, det er naturlig, det håndterer jeg.

– Jeg har støtte fra de viktigste personene. Det gjør meg trygg, sier Sæternes som er ambisiøs og må føle at klubben også vil det lille ekstra.

Handler om å være ærlig

– Vi skal være ærlige med hverandre, klubben prøver og vil prøve igjen. Samtidig er sesongen et nytt bevis på at veien opp er lang, at det ikke finnes noen snarvei. Det er viktig at hele klubben ser det, understreker Bengt Sæternes.

– Hva tenker du om spillergruppen, er du tilfreds?

– Vi fikk inn noen vinnere, et par har levert.

– Samtidig er det enkelte, nykommere og de som har vært med en stund, som må spørre seg om de har vilje nok. Om Sandnes Ulf og opprykk betyr nok.

Her er det slutt, Mats Lillebo har scoret for Ranheim, Saku-Pekka Sahlgren, Remi Johansen og lagkameratene i Sandnes Ulf fortviler.Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Sprer de positiv energi i gruppa, eller tapper de? Alle må seg selv i speilet, jeg, spillerne og apparatet rundt.

– Hva vil du se etter når dere skal hente nye spillere?

– Gutter med sult, gutter med vilje og tro på det umulige, typer som drømmer om og tror på topp tre elite og cupfinale.

– Påstand: Gruppen trenger flere som tar tak når det går dårlig. Hva er din mening?

– Det blir for snilt, trygt og godt. Du merker ikke alltid den rette driven, at det smeller litt, at det er en indre selvjustis.

– Når vi henter nye, skal vi være enda mer bevisste på at det er personer som sprer positiv energi i gruppa, om de er på laget eller ikke, det er noe vi vil ta tak, lover Bengt Sæternes.

Styrelederen: - Sæternes er vår mann

– Laget og troppen vi har i år, burde rykket opp, sånn sett feilet vi, medgir styreleder Terje Hopen i Sandnes Ulf overfor Aftenbladet.

– Det rokker likevel ikke ved vår tillit til trener Bengt Sæternes, han har helhjertet tilslutning fra styret sin side. Sandnes Ulf er og skal være en klubb som gir tid til utvikling, understreker Hopen.

– Trenerteamet og spillergruppen og alt rundt skal gjennom en grundig evaluering nå, vi må finne ut hva vi skal gjøre, eventuelt hva som må endres, for å ta det lille skrittet vi tydeligvis mangler, sier styrelederen som selv står for kontinuitet med mer en ti år som leder og nestleder.

– Utgangspunktet vårt er at vi skal være topp 20 i Norge over tid med perioder i eliteserien. I år var vi nummer 21, det vil vi normalt være ok fornøyd med, men ikke med årets tropp, derfor siktet vi høyere, forklarer Hopen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå