Savolainens comeback

Få trodde han skulle få sjansen igjen. — Helt fantastisk, sier Savolainen.

Fotball, treningskamp 16.03.08, Rosenborg - Sundsvall,Juska Savolainen, RBK, Nuri Mustafi, Sundsvall,Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

Rosenborgs midtbanespiller, Juska Savolainen, fikk bare spilt én kamp på Lerkendal forrige sesong. Åpningskampen mot Lyn ble et lite mareritt for finnen, som ikke klarte å gjenskape det gode spillet han hadde vist i oppkjøringen.

Da fikk han blant annet skryt av Henke Larsson.

Skademarerittet

Når det gjaldt som mest spilte nervene Savolainen et puss. Han var så nervøs at det syntes tydelig på prestasjonene, og han fikk en toer på Adressa-børsen.

Les også:

WEB-TV: Se høydepunktene RBK-Glimt

I tillegg var det starten på et skademareritt som nesten ødela proff-drømmen for den tidligere Tampere-spilleren. Han fikk med seg en kamp til for RBK, men så var det slutt.

Etter først ha vært ute med en komplisert skade i form av en avrevet sene under foten, pådro han seg betennelse i bekkenet. Finnen fikk knapt gjort annet enn å sitte på ergometersykkelen, og ble til slutt utlånt til gamleklubben.

Det var nok flere som trodde hans dager i Trondheim var talte, men da låneavtalen utgikk 1. august, var Savolainen tilbake på gamle trakter.

Med en kontrakt ut 2010, men uten helt å vite hva som ventet.

(kampanjen varer til 1. september)

Endelig tilbake

12 minutter før slutt mot Bodø/Glimt i går ble 25-åringen klappet inn som innbytter for Per Ciljan Skjelbred.

— Det var helt fantastisk. Jeg hadde ikke forventet dette, innrømmet en lykkelig RBK-spiller etter å ha vært med å sikre 2-0-seieren.

Bare å være i troppen kom litt overraskende, forteller Savolainen.

- Men med Anthony (Annan) ute med karantene og flere spillere borte på utlån er vi ikke lenger en så stor gruppe, sier den sympatiske finnen.

Nybergsund takket nei

Først onsdag denne uken ble den høyst usikre RBK-fremtiden hans midlertidig avgjort, da klubben bestemte seg for å gi den skadeplagede midtbanespilleren sjansen ut sesongen.

Da hadde RBK prøvd å kvitte seg med Savolainen uten å lykkes.

Ifølge HA.no fikk Nybergsund tilbud om å kjøpe finnen, men avslo.

– Det var helt uaktuelt. De ville selge ham, men det var en ikke-sak. Vi betaler ikke overgangssum for spillere, når det finnes bedre alternativer uten overgangssum, sa Svein Skarpmo.

HA-sporten erfarte da at RBK hadde satt en prislapp på rundt 380 000 kroner for Savolainen.

- Har et stykke igjen

Nå akter finnen å gi alt for å bevise seg verdig til å bli på Lerkendal når status skal gjøres opp etter endt sesong.

— Jeg har kommet så utrolig langt, men jeg har fortsatt et stykke igjen, sier han om arbeidet med å komme tilbake til fotballen og til Rosenborg.

Han forteller at har tatt dag for dag og prøvd å tenke positivt.

— Når jeg kom tilbake til Lerkendal måtte jeg bare vente og se hva klubben ville gjøre. De hadde jo ikke sett meg på et halvt år, så jeg ante ikke hva de tenkte, sier Savolainen ærlig.

- Nå er det bare deilig å være tilbake. Det er godt å være en del av dette laget, smiler han, men legger til at han vet ting kan endre seg raskt i fotballen.

— Det vet jeg alt om, slår Savolainen fast.

På forsiden nå