Semb vil ha «straff-diskusjon»

Etter at Anthony Annan slapp unna en av årets mest usportslige opptredener uten karantene, blir straff eller ikke et viktig diskusjonstema for toppfotballsjefen.

gUTAN PÅ bISLETT gUTAN PÅ bISLETT Nils Johan Semb  Foto: Nils Jarle Sætre

Saken oppdateres.

Statistikksenter Eliteserien:

Nils Johan Semb (bildet) vil ikke gå inn i noen diskusjon om hvorvidt det var riktig eller ikke at påtalenemnda i NFF lot Annan slippe unna karantene. Toppfotballsjefen poengterer at straffeutmåling egentlig ikke er hans bord, men at det likevel er av stor interesse for ham.

WEB-TV: Se Annans klyping under!

Annans balletak

Ønsker klarhet

–Det er et godt poeng å se på hva som gir karantene eller ikke, og hvordan vi kan bruke TV-bilder for å gi karantene, sier Semb

Han ønsker en diskusjon om dette før neste sesong basert på erfaringene fra episoder i sesongen som har gått. –Det er viktig å bruke det som har skjedd i sesongen for å bli et hakk bedre fra år til år. Det er gunstig å være i forkant slik at man vet hvordan man skal håndheve ulike saker i etterkant, sier Semb.

LES OGSÅ:

Komplisert med video

–Hvordan vi skal bruke video er en vanskelig diskusjon. Det er viktig å ta en diskusjon om hvor man setter grenser, sier Semb.

Verbale angrep på dommeren blir slått hardt ned på. Semb ser poenget med at det kan se ut som en skjevhet i vurderinger av straff når episoder som den med Annan ikke blir straffet.

–Er det verre å angripe dommeren verbalt enn å grafse i underlivet på en motstander?

–Nei, men det er slik man kan dra jussen ellers i samfunnet også, sier Semb som fokuserer mest på at fair play må komme inn under huden på alle nivåer.

–Lovverket er slik at man ikke kan overprøve gjeldende regelverk midt i en sesong. Det måtte to kampers karantene til for å gi straff og det var det ikke grunnlag for her, sier Pedersen.

–Ingen ville trodd at vi i 2010 skulle diskutert om en spillers klyping foran og bak bør straffes eller ikke, sier Pedersen.

VIDEO Skråblikk på 26. serierunde:

Celina, Rosenboys og Søviknes

RUNDE 26: Celina, Rosenboys og Søviknes Totalt useriøs oppsummering av serierundene

På forsiden nå