Sigurd (17) signerte TIL-kontrakt og tas opp i A-stallen

Midtbanetalentet Sigurd Grønli (17) er klar for A-stallen til Tromsø Idrettslag.

AVTALE I BOKS: Her er TIL-trener Simo Valakari og Sigurd Grønli.  Foto: TIL.no

Saken oppdateres.

I dag signerte han på en TIL-kontrakt gjeldende ut 2020-sesongen.

– Det er en av mine drømmer som går i oppfyllelse. Det er en liten guttedrøm siden jeg har gått på Alfheim i alle år, for jeg har hatt sesongkort, sier Grønli til klubbens hjemmeside.

– Det er stort og morsomt, og jeg er utrolig glad for at jeg får denne muligheten. Jeg har tenkt at når man går ut fra NTG, så er det et naturlig mål å sette seg, og når jeg får dette nå, så gir det meg en viss ro og trygghet til å nå de neste målene jeg har satt meg, legger han til.

Grønli, som fylte 17 år den 17. oktober, har trent med TILs A-stall i høst.

– Det er bra at unge spillere, som har et sterkt ønske om å bli god, får en mulighet. Men vi skal være tålmodig og om han jobber så hardt hver eneste dag, så er det mulig å ta nye steg, sier TIL-trener Simo Valakari.

Roser Grønli

Sportssjef Svein-Morten Johansen supplerer:

– Han har fått en treårskontrakt, for det er det som er vanlig for spillere under 18 år. Dette forteller litt om hva slags klubb vi, for vi skal få frem våre egne gutter til å spille for A-laget. Det som vi har lagt vekt på i prosessen er at han har en arbeidsmetode og holdning som kan bringe han opp til å spille for førsteelleveren i TIL. Så har han selvsagt også noen egenskaper i bunn som er veldig gode, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Nummer 11

Grønli blir den 11. spilleren som kommer fra egen utviklingsavdeling de siste årene.

Her er listen, ifølge TIL.no:

  • 2000: Sigurd Grønli
  • 1997: Peter Aas, Jakob Karlstrøm
  • 1996: Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Jostein Maurstad Gundersen, Runar Espejord og Fredrik Michalsen.
  • 1995: Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen.
  • 1993: William Frantzen

iTromsø oppdaterer saken.

På forsiden nå