Skjelvik bekrefter lukrativ overgang: - De vil vinne titler. Det har jeg lyst til å være med på

Jørgen Skjelvik sier han har takket nei til mange interessante klubber før han landet på LA Galaxy. Han innrømmer at høsten har påvirket ham mentalt.

Her rusler Jørgen Skjelvik ut av stadion i Skopje sent torsdag kveld. Nå venter Los Angeles for 26-åringen.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

VARDAR-ROSENBORG 1-1:

- Det er klart det er spesielt. Det var en litt svak første omgang og litt bedre i andre. Det er greit nok i siste kamp, sier Skjelvik til Adresseavien - etter sin aller siste innsats som RBK-spiller.

Tidligere torsdag kveld kunne Adresseavisen avsløre at Skjelvik er klar for den amerikanske storklubben LA Galaxy. Bosmanspilleren kommer til å skrive under det som skal være en avtale som gjør ham til den best betalte forsvareren i MLS.

Har hatt flere tilbud

Og etter at Rosenborg avsluttet sesongen med 1-1 i europaligaoppgjøret mot Vardar i makedonske Skopje kunne Skjelvik selv bekrefte overgangen.

- Jeg har vurdert flere tilbud hele høsten, og det var denne klubben jeg endte med at var best for meg. Både fotballmessig og livsmessig, sier den hurtige forsvarsspilleren.

Det blir litt av en omstilling fra lille Trondheim til massive Los Angeles.

- Jeg håper det blir en bra greie. Det er et hardtsatsende lag som skal være best i USA og vinne titler. Det har jeg lyst til å være med på, og det passer bra for meg, sier Skjelvik.

Det er foreløpig ikke klart når han flytter til California, og han ønsker ikke å kommentere hvor lang avtale han er enig med klubben om.

Nå forteller Skjelvik, som spilte stopper sammen med Jacob Rasmussen og Tore Reginiussen i en uvant 5-3-2-formasjon i sin siste kamp for Rosenborg, at det har vært en travel høst for ham.

- Det har vært mange klubber som har vært interesserte, og jeg har fått mange gode tilbud. Jeg har gått noen runder i løpet av høsten, og det er klart at det er et godt tilbud og utrolig spennende. Det gleder jeg meg til, sier han.

Påvirket mentalt

Men selv om det er kjekt å være en ettertraktet spiller på overgangsmarkedet innrømmer Skjelvik at det ikke bare har vært positivt.

- Det har vært en veldig spesiell høst, selvfølgelig. Det har vært mye fokus på kontrakt, og samtidig skulle holde fokus på fotballen. Det har vært mye å ta stilling til, en travel høst og tungt mentalt. Men nå har jeg tatt et valg, sier Skjelvik.

- Høsten har påvirket deg?

- Ja, det er klart det har påvirket å være bosmanspiller med press fra mange kanter. Det sliter mentalt, det, sier Skjelvik.

Nå venter imidlertid et nytt liv i solfylte Los Angeles. En by Skjelvik foreløpig ikke har vært i.

- Nå er det mye skogbrann, så jeg håper de får orden på det. Men det blir en spennende greie, og jeg gleder meg veldig til å prøve noe nytt, sier han.

Takket RBK-supporterne. Skjelvik har vært i RBK siden 2013. Han medgir at det er spesielt at han nå forlater klubben han har tatt tre seriegull med.  Foto: Richard Sagen

Bendtner - selvfølgelig

Et RBK i 5-3-2 gikk offensivt til verks i Skopje, og både Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro hadde sine muligheter før syv minutter var spilt. Nærmest var dansken, som prikket et skudd i retning høyre kryss, men hvor det ble reddet på streken.

I den gode RBK-perioden ble det i stedet kalddusj: Brassen Ytalo ble flikket gjennom i det 8. minutt, og alene med Andre Hansen var han iskald. 1-0, etter noe naivt forsvarsspill, og hvor det også var en meget aktiv skulder involvert ved assisten.

Uansett: Rett før pause, i en periode hvor RBK hadde slitt med å skape sjanser, kom utlikningen. Samuel Adegbenro timet en bakromsball perfekt – og alene med keeper Filip Gacevski ble han revet overende. Straffe.

Nicklas Bendtner var iskald – som han har vært syv ganger tidligere denne sesongen.

Etter pause gjorde Andre Hansen som han pleier: Vartet opp med et tigersprang da det var behov, mens Vegar Eggen Hedenstad nok vil tenke litt på sin sjanse rett før slutt – da avslutningen hans, som var på vei mot garnet – ble blokkert.

1-1, og dermed tok RBK fem poeng i årets gruppespill i Europaligaen.

Nå venter «blåtur» med botepengene for 2017.

For Jørgen Skjelvik blir det siste helg med gjengen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå