Slepen sangfugl

TRONDHEIM: Kattems midtbanetalent Dina Misund klar for toppseriestart til egne toner.

Dina Misund  Foto: Foto: AUDUN HOEM HAGEN

Saken oppdateres.

— Jeg har overskriften klar til deg. Hun spiller som en gud og synger som en engel, sier Kattem-trener Tarjei Smågesjø om Kattems egen sangfugl Dina Misund (19).

Mens byrivalen er fylt opp av ørner, er Misund en ensom svale i Kattem. Midtbanetalentet, som i morgen har planer om å lure av både én og to Larvik-spillere i sesongpremieren på Åsheim kunstgress, har nemlig en helt annen karriere å ta hensyn til også. Der hun står ene og alene - kun hun og gitaren - og bidrar til å gjøre den musikalske hverdagen litt rikere.

SE WEB-TV: Kattems syngende stjerne

Venter på platekontrakt

I januar ga hun nemlig ut singelen «This world», en låt som har ligget ni uker på b-listen til P1. — Musikken er veldig viktig for meg. Jeg kunne ikke levd uten, sier Dina Misund.

Og at den delen av henne tar mye plass om dagen, er det ingen tvil om. For flere plateselskap har latt seg imponere av debutsingelen, og har fryktelig lyst til å høre mer.

- Jeg venter egentlig bare på en platekontrakt. Det er tre plateselskap i Oslo som har vist interesse, og de vil høre mer før de tilbyr meg noe, sier den unge midtbaneteknikeren.

Derfor skal hun den kommende tiden på ny i studio og spille inn låter.

— Liker de det de hører blir det forhåpentligvis kontrakt, forteller NTNU-studenten.

Travel hverdag

For vanlige dødelige høres studier slitsomt nok ut. Kombinert med toppidrettssatsing, og en drøm om å leve av musikk, virker det nærmest umulig.

— Det er vel egentlig bare snakk om prioriteringer. Jeg har et nokså fritt studie der jeg legger opp mye selv, sier hun om hvordan hun klarer å få tid til alt.

Misund innrømmer at hun kan få litt av et dilemma hvis hun plutselig får oppfylt drømmen om platekontrakt, med alt det kan medføre av konserter og reisevirksomhet.

— Ja, det får jeg nok. Samtidig kommer jeg sikkert til å gjøre alt jeg kan for å få det til å unngå å krasje med fotballen nå i sesongen.

- Hva om du måtte velge?

— Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg ville valgt, men det er kanskje litt enklere å leve av musikk enn av fotball - spesielt på kvinnesiden. Det skjer veldig mye med musikken nå, og da blir man litt fristet til å gå i den retningen, sier sangfuglen som også skriver tekstene og melodiene selv.

Trenger tre poeng

Men i morgen er det fotballen som får førsteprioritet. Kattem sesongåpner hjemme mot Larvik i en kamp der trondheimsjentene bør ta tre poeng om de skal oppnå målet om å forbedre 10.-plassen fra i fjor.

— Det er en av de viktigste kampene, ja, innser Misund.

Lett blir det uansett ikke, for 15. mars gikk Kattem på et braknederlag og tapte 1-5 i en treningskamp mot nettopp morgendagens motstander.

— Da var vi veldig dårlige, men nå er vi på hjemmebane, og det utgjør veldig mye. Egentlig var vi litt taktiske i den kampen.

- Dere tapte med vilje slik at de skal undervurdere dere?

— Ja, vi gjorde det, vet du, ler 19-åringen.

Fotball , 30. mars 2008 , Privatkamp , La manga , Amazon - KattemDina Misund , Kattem 
        
            (Foto: Digitalsport)

Fotball , 30. mars 2008 , Privatkamp , La manga , Amazon - KattemDina Misund , Kattem  Foto: Digitalsport

På forsiden nå