Slik er RBKs keeperplan før Europa-høsten

Julian Faye Lund (18) nyter stor tillit som førstekeeper hos Obos-klubben Levanger. Det kan det bli slutt på om RBK kvalifiserer seg for Europa-spill.

Keepertalent: Julian Faye Lund har spilt seg inn som førstekeeper for Levanger i Obos-klubben. 18-åringen er på utlån fra Rosenborg, men det kan fort ta slutt om trønderne kvalifiserer seg for Europa-gruppespill. Keepertalent: Julian Faye Lund har spilt seg inn som førstekeeper for Levanger i Obos-klubben. 18-åringen er på utlån fra Rosenborg, men det kan fort ta slutt om trønderne kvalifiserer seg for Europa-gruppespill. Foto: Marius Dahl

LERKENDAL: – Vi er nødt til å ha tre keepere registrert i troppen.

Det sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, i pressesonen etter storseieren over Sandefjord lørdag.

Enkleste løsningen

Per dags dato har Rosenborg kun to keepere i førstelagstroppen, André Hansen og reserve Arild Østbø. Det er ikke nok dersom trønderne klarer å kvalifisere seg for sesongens store mål som er gruppespill i Europa. Og da er definitivt den enkleste løsningen å hente tilbake juniorkeeperen fra lån i Levanger.

18-åringen har voktet målet i nesten samtlige kamper for nordtrønderne. Hvis Faye Lund blir hentet hjem til Rosenborg, får han ikke i nærheten av like god kamparena som han har i dag. Andrelaget til Rosenborg ligger tre poeng under nedryksstreken på nivå fire i norsk fotball, mens Levanger jager opprykk til Eliteserien.

Mange om beinet

– Vi må gjøre vurderinger fortløpende om vi skal hente hjem Julian fra lån, men det ser sånn ut om vi kvalifiserer oss til gruppespill i Europa, sier Stig Inge Bjørnebye.

SJEF: Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, styrer med overgangssnakket. Han sier de kan være nødt til å hente hjem Julian Faye Lund (18) fra Levanger i sommer. SJEF: Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, styrer med overgangssnakket. Han sier de kan være nødt til å hente hjem Julian Faye Lund (18) fra Levanger i sommer. Foto: Morten Antonsen

I Rosenborg er det mange om beinet når det gjelder keeperplassen. André Hansen er så å si fast inventar i landslagstroppen og det soleklare førstevalget hos trønderne.

RBKs andrekeeper Arild Østbø har Eliteserie-erfaring fra Viking og Sarpsborg 08, i tillegg til at han har storspilt når han har fått muligheten mellom stengene. Dette gjør det i realiteten umulig for Faye Lund å spille seg inn på laget med det første.

Levanger ligger på femteplass i Obos-ligaen og er reelle opprykksutfordrere etter halvspilt serie.

Se høydepunktene fra lørdagens fest mot Sandefjord på Lerkendal: