Slik forklarer Bendtner sitt uortodokse klesvalg

Nicklas Bendtner valgte ikke akkurat dress på sin første 17. mai-feiring.

SKILTE SEG UT: Nicklas Bendtner kjørte sin egen stil på nasjonaldagen.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Som den eneste av Rosenborg-spillerne hadde lagets største stjerne latt dressen være igjen hjemme da hundreårs-jubilanten skulle feire Norges 203. grunnlovsdag.

Det var Bendtners første siden han signerte for klubben i mars, og det var også ganske tydelig. Rød hettegenser og hullete bomullsbukser - og svarte hansker i baklomma og hvite sneakerssko på beina.

– Jeg skulle gjerne hatt dress på, men for meg er det første 17. mai i Norge, smiler dansken til Adresseavisen - før vi i det hele tatt rakk å spørre om antrekket.

For Bendtner koste seg på nasjonaldagen, smilte fra øre, småtullet med Mushaga Bakenga i toget og vinket til folk som ropte på ham. Det eneste som manglet var egentlig dressen.

Var selvironisk

– Jeg skulle heller vært like fint kledd som dere!

Eller som han selvironisk la ut på sin egen Snapchat-konto: «Dere kunne sagt det var dress i dag!»

DANSK DRESS: Nicklas Bendtner introduserte det som kanskje ikke er den nye 17. mai-moten i Trondheim. Men det var en glad danske som gikk i borgertoget, gårsdagens tap til tross.  Foto: Richard Sagen

Dagen etter 1–2-tapet for Tromsø var det derimot ingen buing å spore da serielederne gikk i borgertoget gjennom Midtbyen. Bendtner likte den norske ståltradisjonen.

– Kjempekjempefin dag!

– Det er hyggelig. Det er flott å se så mange mennesker komme ut, finkledd og feirer. Det var akkurat som jeg ble fortalt. En kjempekjempefin dag, det er fantastisk, skryter Bendtner.

– Det er godt å se at folk er glade, det er jo Norges største dag!

Kaptein Mike Jensen bar fanen igjen og mener laget kan bruke dagen til en positiv oppladning til en periode der Rosenborg - serieledelse til tross - må overbevise kresne supportere.

Ingen buing

- Det er alltid fantastisk å oppleve. Mye glede uansett om man har tapt en fotballkamp eller ikke, sier Jensen.

- Det var ikke noe buing, nei?

- Nei, nei, det var ingenting. Folk er positive. Det er godt med en dag som dette nå, for vi skal inn i en bedre periode. Vi skal ta med oss smilet, slappe av og samholdet som vi ser i dag. Det passer fint, sier Jensen.

Kaptein og fanebærer Mike Jensen fikk hjelp av spillerkoordinator Harald Pedersen med finstasen.  Foto: Richard Sagen

- Vi har fått fantastisk støtte gjennom hele toget. Jeg tror ikke det er så mange trøndere som forventer at vi skal gå gjennom sesongen uten å tape. Jeg tror de skjønner at vi har våre topper og humper vi også. Jeg føler vi har voldsom støtte på en god dag, sier Kåre Ingebrigtsen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå