Slik forklarer RBK-sjefen «Super-Bendtners» knallform

Da Strømsgodset var nær ved å ta ledelsen, stanget Nicklas Bendtner inn 1-0 til Rosenborg.

JUBELGUTTER: Kåre Ingebrigtsen sammen med Nicklas Bendtner etter at tre poeng var sikret i Drammen.Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

STRØMSGODSET - ROSENBORG 0–2

DRAMMEN/TRONDHEIM: Nå presterer den danske superstjernen slik RBK-fansen håpet at han skulle da han ble hentet til Trondheim før sesongstart: En mann som avgjør kamper for Rosenborg.

- Vi er blitt flinkere til å bruke ham. Relasjonene er langt bedre.

Bruker Bendtner mye mer

Slik forklarer Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen Bendtners knallsterke høstform når han prater med Adresseavisen etter 2-0-seieren mot Strømsgodset. Samuel Adegbenro satte inn RBKs andre scoring i kampen på Marienlyst.

- Vi bruker Nicklas mye mer enn i starten av sesongen. Hans kampform har bare steget i været, fortsetter Ingebrigtsen.

Før Strømsgodset-kampen hadde Bendtner vært på landslagssamling. Han ble hyllet da han ble satt innpå i oppgjøret mot Polen i København.

- Taket falt jo av i Parken da han kom inn. Han tar med seg masse energi og selvtillit fra det, sier en fornøyd Rosenborg-sjef.

Sju poeng

Bendtner blir belønnet med sju poeng på Adresseavisens spillerbørs.

«Den mest spillbare i gode posisjoner på midtbanen. Fine pasninger og flikker. Spilles lett bort når Rosenborg presser høyt», beskriver Adresseavisens børssetter Kai Bardal.

I GODLUNE: Kåre Ingebrigtsen hadde god grunn til å smile i Drammen. Rosenborg har stø kurs mot nytt seriegull.Foto: NTB SCANPIX

Selv svarte dansken slik da han pratet med Eurosport rett etter at seieren var sikret:

- Det var viktig. Det er utrolig viktig å beholde luken på tabellen.

Trener Kåre Ingebrigtsen er svært godt fornøyd med tre poeng i Drammen, en bortekamp han betegner som en av de aller tøffeste i den hjemlige serien.

- Vi spilte på oss unødvendige brudd i førsteomgangen. Det var for lite tempo. Jeg følte egentlig at vi hadde bra kontroll, hvis vi luket bort overgangsmulighetene deres. Det var for dårlig presisjon.

Glatt underlag

Ingebrigtsen vil ikke bruke det som noen unnskyldning, men trekker frem det svært glatte kunstgresset på Marienlyst.

- En del Godset-spillere velger å spille med skruknotter på kunstgress. Vi slet litt, men ble bedre vant til det i andreomgangen.

Han opplever scoringen til Nicklas Bendtner slik:

- Det var en bra dødball. Han er en tøff herremann å holde styr på. Han fikk en bra heading med bra trøkk i. Det var viktig å få det første målet. Vi fikk åpnet kampen og hadde flere muligheter til å score.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå