Slik forklarer kapteinen super-Bendtners scoringsform

Mike Jensen regner med at RBK lytter også neste gang han tipser om en «ukjent danske».

– Nicklas gjør stort sett ingen feil, sier Mike Jensen om Nicklas Bendtner etter de to scoringene mot Vålerengen.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Rosenborg - Vålerenga 3–0:

– Det begynner å ligne noe, og det er fortjent. Ikke nok med at han scorer to mål mot Vålerenga, men Nicklas spiller riktig, riktig bra. Han gjør stort sett ingen feil. Nå er han god, er Mike Jensen karakteristikk av sin kompis, landsmann og lagkamerat Nicklas Bendtner.

RBKs klart beste

I en svak førsteomgang, var det tidvis «Bendtner mot Vålerenga» på Lerkendal. Og kapteinen har få problemer med å innrømme at Bendtner var RBKs bestemann i den 22. serierunden.

– Jeg er helt enig. Se på måten han holder fast i ballen på når vi spiller opp til ham og vi får etablert angrep. Og nå kommer målene i tillegg, sier han.

Åtte seriemål på de åtte siste serierundene står i sterk kontrast til scoringstakten i de 14 første seriekampene.

Jensen tvilte aldri på kompisen

Etter en litt tam start, har RBK nå fått en «super-Bendtner» på topp. Jensen er ikke overrasket over at det har tatt litt tid.

– Det er lett å kritisere en spiss som gjør 3 mål på 14 kamper, men det tar tid – det vet vi. Se på historien, det samme skjedde med (Alexander) Søderlund og (Christian) Gytkjær. Nå er Nicklas i gang, og da er han ubehagelig. Jeg har aldri tvilt på ham.

– Er dette Nicklas Bendtner på sitt aller beste?

– Jeg tror det kommer flere mål, og det er viktig for oss. Han har et stort ansvar nå som Matti ble skadet, sier han.

Avgjørende tipser

Mike Jensen spilte en avgjørende rolle for at Bendtner endte opp i RBK. Det var Jensen som først foreslo at klubben burde sjekke opp landsmannen, som på det tidspunktet var ute i kulden i Nottingham Forest.

Resten er historie.

– Det viser at det vil lønne seg å lytte neste gang jeg tipser om en ukjent danske, gliser Jensen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå