Søderlund-dobbel da «Supermann» møtte Rosenborg

Rosenborg vant komfortabelt 4–0 da de møtte tredjedivisjonslaget Melhus.

Rosenborg feirer en av sine fire scoringer onsdag kveld.   Foto: Adressa

Saken oppdateres.

ROSENBORG - Melhus 4–0 (1–0):

Et par scoringer signert Alxander Søderlund ga Rosenborg en solid seier i Abrahallen onsdag, men det tok en god stund før målene begynte å tikke inn.

Det var kanskje forventet at RBK skulle by opp til målfest mot det nyopprykkede tredjedivisjonslaget Melhus, men det var ingenting som minte om fest i starten av kampen.

RBK hadde ballen mest, men uten at de kom til de helt store målsjansene i starten av kampen.

Ett mål foran

Den første store målsjansen kom etter omtrent ti minutter da Magnus Stamnestrø ble felt like utenfor 16-meteren. Jonathan Levi gjorde seg klar til å ta frisparket og fyrte løs. Melhus-keeper Einar Bergquist hørte bare suset av ballen, men skuddet gikk rett i tverrliggeren.

Melhus forsvarte seg bra og holdt nullen helt til det 36. minutt. Da dro Levi seg først forbi én forsvarsspiller på høyresiden, så én til. Levi la inn til Erik Botheim, som var på rett plass til rett tid, og satte ballen rett i mål.

Det kunne blitt ett RBK-mål til før pause. Stamnestrø serverte en stikker til Morten Konradsen, som gikk forbi Melhus-keeperen og satte ballen i nettveggen. Det holdt derfor bare til en 1–0-ledelse i første omgang.

Melhus jobbet hardt

Rosenborg startet andreomgangen med et par brukbare muligheter. En RBK-corner fra venstresiden gjorde at Levi fikk ballen, men skuddet gikk over. Serbecic sørget også for en god mulighet da han tok med seg ballen oppover på banen, spilte videre til Stamnestrø, som satte ballen over mål.

Etter omtrent 60 minutter byttet RBK ut nesten hele laget, og den antatte førsteelleveren kom på banen, minus Bendtner som står over treningskampene denne uken.

Allerede et par minutter etterpå var det mer tempo og trykk i RBK-laget, men Melhus-forsvaret jobbet knallhardt og ryddet unna. Det holdt derimot ikke lenge.

To til Søderlund

Utover andreomgangen hadde RBK flere muligher til å sette inn andremålet. Da det sto 73 minutter på klokka, kom Samuel Adegbenro på et løp på venstresiden, fikk ballen før han spilte videre til til Alexander Søderlund, som satte ballen i mål.

Etter 80 minutter ble det applaus i Abrahallen. Ikke for en ny RBK-scoring, men fordi «Supermann» Roar Strand kom inn på Melhus-laget for å spille de siste ti minuttene som midtstopper.

RBK fortsatte å trykke mot slutten av kampen, og fikk uttelling for presset. Søderlund prikkskudd går ned i hjørnet og inn til 3–0 for RBK.

Helland avsluttet kampen med en frisparkscoring, og RBK kunne derfor notere fire mål i boka.

På forsiden nå