Søderlund fyrer løs mot RBK-leder

Rosenborg-spillerne Alexander Søderlund og Pål André Helland gir styreleder Ivar Koteng svar på tiltale etter hans slakt av spillet i semifinaleseieren mot Start.

Rosenborgs Alexander Søderlund ble matchvinner mot Start, men likte dårlig at styrelederen sa at RBK spilte som et 5.-divisjonslag i torsdagens semifinale.

Rosenborgs Alexander Søderlund ble matchvinner mot Start, men likte dårlig at styrelederen sa at RBK spilte som et 5.-divisjonslag i torsdagens semifinale. Foto: NTB scanpix

Koteng sa i et intervju med Adresseavisen at RBKs spill langt fra var av toppklasse.

– Det var ikke bra. Det var 5. divisjon. Men – vi er i cupfinalen, sa han.

– Det er 5. divisjon fra styret og ned, så det er ikke så lett å holde det oppe da. Kvaliteten er jo så som så, sa Alexander Søderlund til Eurosport.no fredag. Han fikk ikke spørsmål om Kotengs uttalelse, men kommenterte den på eget initiativ.

– Vi fikk jo beskjed i går om at det var 5.-divisjonsnivå på det vi gjorde her ute av styreleder, i media, la han til.

Søderlund ble matchvinner mot start da han som innbytter gjorde 2-1 bare sekunder før overtiden var ute i torsdagens semifinale på Lerkendal.

RBKs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye avfeide uttalelsene til Søderlund og lo da han fikk spørsmål om saken.

– Det er en kjent sjargong i Rosenborg. Kjenner jeg de to rett så har de snakket sammen, Koteng og Søderlund, og flirt godt av det, sa han.

 – Det var ikke bra. Det var 5. divisjon, sa Ivar Koteng etter semifinalen mot Start.

– Det var ikke bra. Det var 5. divisjon, sa Ivar Koteng etter semifinalen mot Start. Foto: Mariann Dybdahl / Adresseavisen

Pål André Helland mener at Koteng burde tatt saken opp med spillerne først før han uttalte seg til mediene.

– Da er jo vi tidenes cup-askeladd. Så det er bare å ta med seg. Jeg trodde jeg var med på et eventyr med Hødd, men dette tar det jo til nye høyder med 5.-divisjonslag. Den gang var det et 1.-divisjonslag. Så det er jeg virkelig stolt over å få være med på, sa Helland med et lurt smil. (@NTB)