Søndag hadde de kun to utespillere på benken, men Sandnes Ulf vil likevel ikke kjøpe nye

Store skadeutfordringer på nøkkelspillere til tross: Sandnes Ulf kommer ikke til å hente forsterkninger.

Vikarkaptein Axel Kryger depper sammen med Vegard Aasen til venstre og meget gode Jasmin Bogdanovic etter 0–1 for Notodden.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

Det fastslår klubbsjef, daglig leder Tom Rune Espedal, overfor Aftenbladet dagen etter laget tapte 0–1 for Notodden med seks av de «faste» ute av ulike årsaker.

Arnold Origi ble hentet inn tidlig i vår da det ble klart at førstekeeper Saku-Pekka Sahlgrens skade satte ham utenfor hele sesongen. Deretter har det vært bom slutt.

Ordnet økonomi trumfer alt annet

– Vi er i rød sone og har ikke lov til å handle. Klubben setter dessuten orden på økonomien over alt annet, forklarer Espedal.

Etter millionoverskudd to år på rad, ble det millionunderskudd i fjor etter en uheldig avslutning på sesongen. Det skal rettes opp igjen snarest mulig.

Derfor er ikke langtidsskadede Vidar Nisja erstattet.

Derfor blir ikke en plaget toppscorer, Kent Håvard Eriksen, gitt back up, ei heller en like plaget Remi Johansen.

Sistemann på listen, venstreback/kant Ári Mohr Jónsson, er i skrivende stund usikker på skadeomfanget etter at kne låste seg mot Notodden.

– Vi handlet et nesten nytt lag før sesongen

– Vi hentet et nesten nytt lag før sesongen, nå handler alt om å få disse på føttene. Det er ingen løsning å handle flere nye.

Alt er mulig, også å unngå scoring her. Jonathan Asp redder utrolig nok Vegard Aasens skudd fra to meter. Tapio Heikkilä til venstre bak og Henrik Gustavsen (8) tror knapt det de ser.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Det må i så fall være fordi vi erstatter en som drar fra oss.

– Vi har sju millioner kroner på lønnsbudsjettet, det er brukt opp, og der stopper det. Konkurrenter som Viking og Aalesund har 15 millioner til lønn, det er en annen verden. Vi må forholde oss til vår, understreker Espedal.

Han likte ikke at Sandnes Ulf stilte med kun to utespillere på benken mot Notodden, men sier at det et ansvar som ligger til trenerne.

Trenerduoen Bengt Sæternes/Bojan Zajic fikk en ekstra utfordring da Erixon Danso ble febersjuk under bussturen til Notodden.

Dermed satt de igjen med kun to utespillere på benken, Andreas Dybvik og 15-årige Kolyan Kostadinov som aldri tidligere har vært i nærheten av førstelaget.

– Hvorfor tok dere ikke med flere, for eksempel Jo Stålesen og Sjur Lothe som har trent med A-laget hele forsesongen?

– Vi vurderte det slik at de to hadde best av å spille på rekruttlaget på lørdagen, men må innrømme at det lå litt gambling i dette.

– Det ble veldig synlig med Dansos sykdom, og forsterket seg da Dybevik måtte inn for Ári (Mohr Jónsson) alt etter 12 minutter.

– Nå holdt det heldigvis resten av kampen, og vi må være ærlige her. For vi hadde neppe sendt inn unge gutter da kampen sto og vippet helt mot slutten uansett.

Vikarkaptein Axel Kryger var fryktelig frustrert etter ettmålstapet i indre Telemark søndag kveld, det tredje på rappen, men han er overbevist om at det løsner mot tangotrøyene fra Aalesund og Sunnmøre til helgen.

– Vi scorer ikke for tiden. Ikke engang på de virkelig store sjansene. Det må vi få rettet på, sier midtbanesliteren til Aftenbladet.

Sandnes Ulfs tre siste har endt 0-1, 0–3 og 0–1 mot henholdsvis Notodden (b), Kongsvinger (h) og Mjøndalen (b).

– Et eller annet gjør at det stopper opp, sånn som da Vegard (Aasen) fikk sin store mulighet i andre omgang på Notodden. Han scorer på ni av ti, det er jeg overbevist om.

– Setter vi sjansene, kan vi slå hvem som helst, og spiller vi med samme innsats som mot Notodden, kan vi lett ta Aalesund, understreker Kryger.

Han gikk i bresjen for et reservepreget lag søndag kveld, seks av de mest brukte spillerne var ikke med av ulike årsaker.

– Tross tapet er det grunn til å stemple mange stjerner i boken. Vi taklet, vant dueller, vant andreballer og presset voldsomt mot slutten. Målet lå i luften. Derfor var det så utrolig frustrerende å ga av banen uten noe, sier Axel Kryger.

Status spillergruppen før Aalesund ifølge fysioterapeut Lars Marvik.

  • Ikke aktuelle: Kent Håvard Eriksen, Vidar Nisja, Remi Johansen.
  • Tvilsom: Ári Mohr Jónsson. Kneskaden ikke så alvorlig som først antatt.
  • Sannsynligvis klar: Niels Vorthoren (sto over av familiære årsaker), Erixon Danso (febersyk).
  • Klar: Akinshola Akinyemi (har sonet karantene).
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå