Start-keeperen har ikke sett kona på tre måneder: – Det er tøft

Koronaviruset har skapt en vanskelig situasjon for Jonas Deumeland. På spørsmål om det påvirker framtida hans i klubben, svarer han «vi får se».

Jonas Deumeland under en kamp i fjor. Tyskeren er blitt preget av koronasituasjonen, men ser nå fram til seriestart.

Jonas Deumeland under en kamp i fjor. Tyskeren er blitt preget av koronasituasjonen, men ser nå fram til seriestart. Foto: Fredrik Hagen

– Det er tøft. Jeg har ikke sett kona mi siden uka før vi reiste til Spania. Det er utfordrende, samtidig med den nye karantenesituasjonen som gjør at vi ikke kan gjøre mye annet enn å være her og hjemme, sier Jonas Deumeland.

Start-keeperen snakker med Fædrelandsvennen etter endt treningsøkt i solskinnet på Sparebanken Sør Arena.

Det nærmer seg seriestart etter flere måneder i uvisshet på grunn av koronasituasjonen. For Jonas Deumeland har den bydd på ekstra problemer.

Kona Samantha Kumst bor i Belgia, og som den tyske keeperen sier har han ikke truffet henne siden før Start reiste til Spania på treningsleir 5. mars. Over tre måneder har det gått siden han så sin kjære.

– En dag skal jeg jo hjem

– Med alt du opplever for første gang så er det rart. En gammel mann som meg har levd i over 30 år og kunne gjort hva han ville. Så får man plutselig beskjed om hva man skal gjøre. Det er uvant, sier 32-åringen.

– Påvirker dette framtida din i klubben på noen måte? Ønsker du å dra hjem?

– En dag skal jeg jo hjem. Men vi får se, sier Deumeland.

– Men du tenker på reise hjem?

– La oss bare se. En dag skal jeg reise hjem, så får vi se når det blir.

– Spiller du for Start denne sesongen?

– Det er jeg ganske sikker på, sier keeperen som har kontrakt med klubben ut 2021.

  • Se får sending fra onsdagens trening:

– Vi har to veldig gode keepere

Situasjonen på keeperplass har også endret seg etter at Amund Wichne kom til Start foran denne sesongen. Wichne har vist seg å være en reell utfordrer til Deumeland.

Samtidig er klubben i en tung situasjon økonomisk, og Deumeland er en av spillerne som på er på øvre halvdel av lønnstabellen. Det kan være med på å påvirke tyskerens framtid i Start.

– I utgangspunktet har vi den keeperkonkurransen gående framover. Det er det vi forholder oss til. Vi har to veldig gode keepere. Så har Jonas vært ute en stund og er inne i full trening nå, noe som det ser ut som han tåler. Så får vi se hvordan vi disponerer det i kampene som kommer, sier Start-trener Joey Hardarson.

– Hva kan du si om hans framtid i klubben?

– På dette tidspunktet må jeg bare forholde meg til at han har kontrakt ut neste år. Så må vi bare se på det om det er noe som dukker opp, sier Hardarson, som sier det ikke er noen konkret dialog med andre klubber.

Jonas Deumeland har vært Starts førstevalg på keeperplass de siste to årene.

Jonas Deumeland har vært Starts førstevalg på keeperplass de siste to årene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det samme sier Deumeland-agent Stig Lillejord.

– Jonas har kontrakt halvannet år til, og det er det som er saken. Så vil hver spiller med ambisjoner se på muligheter for å spille andre steder enn i Norge. Han har også en familiær situasjon der kona bor i Belgia, og da er det naturlig at man også ser på andre muligheter der ute. Men det er ikke noe konkret på Jonas, sier Lillejord.

Men keeperen ser fram til å komme i gang med sesongen. Etter lang tid med begrenset koronatrening, skal Start endelig i gang med kamper igjen. Mot Odd er det trolig Amund Wichne som vokter målet fra start.

– Det er fint å være i gang igjen. Spesielt med dette været. Det å kunne trene vanlig, være i gruppa igjen, det gir meg glede. Forhåpentligvis kan vi ta med oss den gode følelsen og humøret fra de siste ukene inn i sesongen. Det er litt uheldig at vi ikke får med oss den positive følelsen fra forrige sesong direkte inn i sesongen, men uansett så tror jeg trenerne har forberedt oss så godt som de kan, sier Deumeland.

I en tidligere versjon av denne saken var agent Stig Lillejord sitert på at «hver spiller med ambisjoner se på muligheter for å spille andre steder i Norge». Riktig sitat er «hver spiller med ambisjoner vil se på muligheter for å spille andre steder enn i Norge». Sitatet er rettet i saken.