Supporterleder vil ha én av disse to som ny Viking-trener

– Jostein Grindhaug (44) eller Luis Pimenta (36) vil være gode kandidater som ny Viking-trener, mener sjefen for Vikinghordene, Roar Åkerlund.

Luis Pimenta og Jostein Grindhaug trekkes frem som kandidater til Viking-jobben. Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

  • Hvem mener du bør bli ny Viking-trener? Stem litt lenger nede i saken.

Åkerlund medgir overfor Aftenbladet at han isolert sett ikke er veldig overrasket over at Ian Buchnall og Viking nå skiller lag:

– Samtidig hadde avgjørelsen vært lettere å akseptere hvis Ian Burchnall var en fyr man ikke likte. Det er jo ikke tilfellet. Tvert imot er Ian en fantastisk person, som veldig mange har fått et godt forhold til. Så selv om jeg forstår argumentene for å avslutte samarbeidet, har jeg stor sympati med Burchall, sier Åkerlund.

– Er du overrasket over tidspunktet. Viking har jo allerede rykket ned?

– Det blir litt etterpåklokskap. Ian Burchnall kunne ha lyktes med sitt prosjekt. Da ville styret blitt geniforklart for at man hadde tålmodighet og ikke sparket treneren i sommer. Så selv om det nå er to serierunder igjen, gir det oss litt ekstra tid til å hente en ny trener.

– Har du noen favoritter til å overta?

– På andre siden av Boknafjorden finnes en mann som jeg vet ville skapt engasjement. Jostein Grindhaug har i FK Haugesund vist at han er en dyktig trener.

Roar Åkerlund, leder i Vikinghordene.Foto: Jan Inge Haga

– Jeg tror også portugisiske Luis Pimenta, som i fjor fikk Kongsvinger til cupfinalen, kan være en god kandidat. På meg virker det som en dyktig trener, sier Åkerlund.

Jostein Grindhaug jobber nå som sportssjef i Haugesund, som trenes av Eirik Horneland. Grindhaug har kontrakt med FKH ut 2018-sesongen.

– Jeg visste ikke at Viking hadde sparket treneren, men for meg er en rolle i Viking ikke noe jeg kan kommentere, sier Grindhaug til Aftenbladet.

Luis Pimenta bor fortsatt i Norge, og har vært uten jobb siden han ga seg i Kongsvinger i fjor høst.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå