Svensk konkurrent foran helgas sprint: – Alle svenske løpere kan slå Klæbo

Men söta bror lar seg imponere av det norske stjerneskuddet.

Johannes Høsflott Klæbo har herjet i skisporet denne sesongen.   Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Det som er spesielt er at han er kjappest både på 100 meter og 15 kilometer. Han er både veldig kjapp og utholden, det vanlige er å være en av delene, sier Emil Johansson til Expressen.

Den svenske skiløperen skal gå sprinten når langrennssirkuset samles til verdenscup i Davos til helga.

Der skal han bryne seg på den soleklare eneren så langt denne vinteren: Johannes Høsflott Klæbo.

Klæbo leder verdenscupen, og har smadret konkurrentene på både langdistanse og sprint. Men nå tro svenske Johansson at det er gode muligheter for å slå 21-åringen fra Trøndelag.

– Det er en 180 graders sving hvor man kan få bra fart på oppløpet. Å ta Klæbo i denne løypa er ikke umulig. Det finnes flere i den svenske troppen som kan gjøre det, sier Johansson.

På spørsmål fra Expressen om hvem, svarer svensken:

– Oskar Svensson, jeg, Teodor Peterson, Emil Jönnson. Alle som er med herfra. Karl-Johan Westberg, sier han, men legger til at det kreves en del for å slå nordmannen.

Før verdenscuphelga i Davos leder Johannes Høsflot Klæbo verdenscupen med 198 poeng foran Martin Johnsrud Sundby. Høsflot Klæbo står med fem seire av fem mulige etter konkurransene i Kuusamo og Lillehammer.

– Han har åpnet fenomenalt, og jeg håper han kan fortsette i samme sporet. Samtidig skal han ut på en øvelse som han ikke har gått i år, sa sprinttrener Arild Monsen om Klæbo til Adressa tidligere i uka.

Klæbo tar pause etter sprinten i Davos til helga, og går ikke de resterende konkurransene i Davos, ei heller rennene i Toblach helga etter.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå