Svensk midtbanespiller klar for Rosenborg

21-åringen Jonathan Levi ble presentert før Sandefjord-kampen.

BLE PRESENTERT: Jonathan Levi ble presentert for Lerkendal-publikummet før kampen mot Sandefjord lørdag ettermiddag.Foto: Leikny Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

LERKENDAL: Den svenske midtbanespilleren Jonathan Levi er klar for Rosenborg.

Han ble presentert på Lerkendal stadion noen minutter før kampen mellom RBK og Sandefjord ble blåst i gang lørdag ettermiddag.

– Det er viktig signal for oss at han velger oss, sa Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye til Lerkendal-publikummet da den svenske spilleren ble presentert.

NY I TRONDHEIM: Jonathan Levi bak sportslig leder Stig Inge Bjørnebye under presentasjonen på Lerkendal lørdag.Foto: LEIKNY SKJÆRSETH

Fra Skåne

Midtbanespilleren kommer fra Glumslöv i Skåne, mellom Helsingborg og Landskrona. Han er 21 år og har spilt 11 kamper for Östers IF på nivå to i Sverige denne sesongen. På de kampene har han stått for fem scoringer og to målgivende, ifølge fotbolldirekt.se.

Han kom til Öster fra Landskrona på nivå tre foran denne sesongen.

Seniorkarrieren startet i hjembyen, som 14-åring på det lokale 6.-divisjonslaget. Deretter var han innom Eskilsminne IF i Helsingborg, før han dro til Landskrona før fjorårssesongen, skriver Östers hjemmeside.

Levi har også vært i den svenske U21-landslagstroppen, foreløpig uten å få spille.

Skal spille med nummer 80

Levi skal spille med nummer 80 i Rosenborg og har signert for fire og et halvt år. Levi blir spilleklar når det norske overgangsvinduet åpner torsdag 20. juli.

– Jeg tror Rosenborg og 4-3-3 passer meg veldig bra. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av både Stig Inge og Kåre. Til slutt var det ikke et så vanskelig valg, skal jeg være ærlig. Etter at vi hadde møttes de første par gangene så kjente jeg nesten med en gang at det er her jeg vil være. All respekt til de andre klubbene, men Rosenborg er mye bedre, sier Levi til klubbens hjemmeside.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå