TIL dropper utskjelt fotballhall

Tromsø IL vil kommende vinter åpne Alfheim rekordtidlig.

IKKE DENNE VINTEREN: Foran årets sesong trente TIL I Skarphallen. Slik blir det ikke foran 2018-sesongen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Saken oppdateres.

Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Allerede 8. januar skal Alfheim stå klar til trening.

– Det er mulig at det er klubber i Nord-Norge som har prøvd å ha vinteråpent så tidlig før vi nå gjør det, men at et stadion som Alfheim blir åpent så tidlig, det er historisk, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til TIL.no.

Vanligvis pleier TIL å trene i Skarphallen på vinteren - på et kunstgressdekke som de siste årene har vært preget av tung slitasje. Flere TIL-spillere har kritisert banedekket og tatt til orde for at det burde vært byttet ut.

TIL-spiller: – Skarphallen er en skandale

Nå blir det altså isteden treninger på Alfheim i vinter.

– Med tanke på underlag blir det annen verden, for det vil gi større kvalitet på treningene. Og det er kjempebra at man åpner opp den beste banen slik at mange får brukt den vinterstid. Det vil gi bedre treningshverdag for alle, sier Svein-Morten Johansen.

– Det er en fordel for oss å være nært der vi har hjemmet vårt. Nå får vi nærhet til både garderober og treningsrommet samt at vi får trene på et godt underlag. Så er det artig med tanke på identitetsbygging at vi får vind og blest i ansiktene, legger han til.

Både A-laget, utviklingsavdelingen, damelaget og yngres avdeling vil dra nytte av den tidlige åpningen.

– For første gang vil vi også kunne tilby nok treningstid for alle sammen. I flere år har vi hatt altfor lite tid i Fløyahallen og siden Fløya nå skal bruke hallen selv, så er det helt avgjørende for oss at Alfheim blir åpen så tidlig. Hadde ikke dette blitt løsningen, så ville vi ikke hatt tilgjengelig treningstid på hverdagene, sier leder for yngres avdeling, Beate Andersen til klubbens hjemmeside.

Ifølge TILs økonomiske beregninger kommer klubben ikke til å tape penger på den tidlige Alfheim-åpningen.

– Den reduksjonen vi har i halltimer vil gå inn og betale for merkostnader som er knyttet til økt strømbruk og brøyting. Så vi har beregnet at vi kommer godt ut av dette, sier administrerende direktør, Stig-Arne Engen, til TIL.no.

På forsiden nå