TIL var forberedt på LSK-helten. Likevel fikk han herje: – Selvfølgelig kunne vi gjort det annerledes

Erling Knudtzon parkerte Bård Floviks forsvar.

Saken oppdateres.

LILLESTRØM SK-TROMSØ IL 4–1

ÅRÅSEN: Erling Knudzton (28) har vært blant de raskeste spillerne i Eliteserien i et tiår. Det gjør han til et av Lillestrøms viktigste angrepsvåpen.

Søndag parkerte han TIL-forsvaret to ganger med lure bakromsløp - noe som resulterte i to scoringer.

Var TIL-forsvaret forberedt på Knudtzon-trusselen? Svaret er «ja», ifølge kaptein Simen Wangberg.

– Det er klart vi vet om styrkene til Erling. Vi skal prøve å unngå det (at han kommer seg fri, journ. anm.), men det gjør vi ikke i dag. Da blir det sånn, sier Wangberg.

– Selvfølgelig burde vi gjort det

Knudtzon scoret også med en heading - på 3–1-målet. Dermed vant Lillestrøm til slutt 4–1, siden hjemmelagets Chigozie Udoji også noterte seg på scoringslisten i første omgang.

Det var imidlertid Knudtzons to bakromsløp - og påfølgende mål - som virkelig ble tungen på vektskålen på Åråsen søndag kveld.

– Burde dere gjort noe annet for å stoppe Knudtzon, Bård Flovik?

– Det er balltapene sentralt som utgjør den største risikoen for bakromsløp. Men det er klart han er raskere enn alle våre tre stoppere. Det er klart at når han har timing i løpene sine, og vi ikke faller av, så blir det sånn. Selvfølgelig kunne vi gjort det (noe annerledes, journ. anm.), sier Flovik.

– En strategi de lykkes med

Lillestrøm dominerte første omgangen på Åråsen søndag, men en god Jacob Karlstrøm i TIL-buret sørget for at det sto 1–1 til pause.

Dermed var det først etter hvilen at det raknet for TIL. Flovik erkjenner at Lillestrøm fikk det som de ville i annen omgang.

– De la seg på egen halvdel. Det er en strategi de lykkes med, siden de fikk bakrom tidlig i annen omgang og scoret 2-1-målet tidlig. Da blir det slik at vi spiller, og de kontrer. Når vi etter hvert får ti mann, er «orken» og energien mindre.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå