Tettey forbannet etter norsk sjansesløseri

— Hvor mange sjanser skal vi ha for å score mål?

Saken oppdateres.

NORGE — UNGARN 0-1

ULLEVAAL STADION (bt.no): Ørjan Nyland slapp inn et mål han ikke burde sluppet inn. Men sunnmøringen kan få flere med seg i skrifteboksen etter at Norge tapte 0-1 for et tamt Ungarn-lag på Ullevaal torsdag kveld.

  • Se reprise fra vår sending med Arne Scheie etter kampen øverst i artikkelen!

For i andre enden av banen var ikke det som ble levert spesielt imponerende. Sjansesløseriet ble innledet da Per Ciljan Skjelbred skjøt rett på keeper Gabor Kiraly etter tre minutters spill og ble avrundet da Pål André Helland headet i tverrliggeren like før full tid.

SINT OG SKUFFET: Alexander Tettey intervjues etter kampen mot Ungarn.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norge produserte 16 hjørnespark, hvilket får landslagets eneste etablerte Premier League-spiller til å riste på hodet.— 16-0? Ja, da sier det seg egentlig selv. Jeg håper ikke vi trenger ti sjanser for å score mål også i Ungarn, sier en forbannet norsk toppscorer.

LES TORE STRANDS KOMMENTAR:

Tettey har laget tre mål for Norge, hvilket gjør ham til skytterkonge i troppen. Han kom ikke selv til sjanser i kampen mot Ungarn, men måtte konstatere at lagkameratene bommet.

— Stemningen i garderoben var ikke god. ikke god. Og det skal den heller ikke være. Jeg hørte det var mange som sa at dette kanskje er den beste muligheten vi får til å komme oss til EM etter at vi hadde trukket Ungarn. Nå skjønner jeg hva de mente. For vi var mye bedre enn dem. Eller: Vi var ikke det når vi ikke vant. Hvis vi spiller en ny slik kamp i Budapest og ikke vinner, kan vi ikke komme og si at vi var bedre enn dem.

Tettey syntes ungarerne forsvarte seg godt. Men:

— Hvor mange sjanser skal vi ha for å score mål? I internasjonal fotball er man nødt til å sette de sjansene man får. Se på Ungarn, de fikk én stor sjanse og satte den.

EM-kvalifisering fotball menn torsdag, treeromspill 1. kamp:

Norge – Ungarn 0-1 (0-1)

Ullevaal stadion

27.192 tilskuere

Mål: 0-1 Laszlo Kleinheinsler (26).

Dommer: Mark Clattenburg, England.

Gult kort: Alexander Tettey (19), Omar Elabdellaoui (65), Norge, Zoltán Gera (23*), Tamas Kadar (34), Richard Guzmics (39), Ungarn.

Norge (4-2-3-1): Ørjan H. Nyland – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli – Alexander Tettey, Stefan Johansen – Per Ciljan Skjelbred (Pål André Helland fra 86.), Markus Henriksen, Jo Inge Berget (Mohamed Elyounoussi fra 74.) – Alexander Søderlund (Marcus Pedersen fra 61.).

Ungarn (4-1-4-1): Gabor Kiraly – Attila Fiola, Richard Guzmics, Adam Lang, Tamas Kadar – Zoltan Gera – Krisztian Nemeth, Laszlo Kleinheinsler (Adam Nagy fra 72.), Akos Elek, Balazs Dzsudzsak (Gergö Lovrencsics fra 76.) – Adam Szalai (Tamas Priskin fra 90.).

*=utestengt i returkampen søndag.

På forsiden nå