Thorbjørnsen: - Ikke rasisme

Stig Thorbjørnsen mener det oftere blir debatt når en mørkhudet spiller er involvert i fotballkrangel.

Anthony Annan havnet i full krangel med Tor Hogne Aarøy under og etter kampen mot Aalesund. I bakgrunnen Abdou Traore.  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Saken oppdateres.

— Men samtidig er mørkhudede spillere – uavhengig av Annan - veldig snare med å bruke ordet rasisme, sier han.

- Er det å kalle en spiller for afrikaner og idiot rasisme?

— Jeg synes ikke det. For det blir sagt så mange ting, og gjort så mye under en kamp at man ikke kan bruke det ordet. Det er krangling og kommentarer hele kampen gjennom, og det blir litt feil at man skal ta ut en setning av alt som blir sagt, sier fotballagenten til adressa.no.

Thorbjørnsen er den som kjenner det afrikanske fotballmarkedet aller best i Norge. Flere av spillerovergangene fra Afrika til Norge er det han som har sørget for, og kjenner derfor godt til både Anthony Annan og flere andre afrikanske spillere i Norge.

- Er det et annet lynne i afrikanske spillere?

— Nei. Det er mange, mange eksempler på at ikke-afrikanere også bærer seg over ting som blir gjort eller sagt i kampens hete, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

Video: Aarøy og Annan i krangel

Annan og Aarøy krangler

Web-TV:

Han fulgte kampen mellom Aalesund og Rosenborg i går, men klarer ikke å se for seg at Annan gnagde på Aarøy.

— Han brukte ordet gnagde, men jeg kan ikke se for meg at Annan hoppet opp på brystkassen hans for å gnage på ham. At det skjedde noe kan sikkert stemme, men gnaging tror jeg ikke, sier Thorbjørnsen.

Anthony Annan ønsket ikke å snakke med Adresseavisen rett etter kampen i går, men han uttalte seg til Dagbladet senere på kvelden.

Der benekter han påstandene om at han skal ha bitt Tor Hogne Aarøy under av gårdagens 1-1-kamp på Color Line Stadion. Ghaneseren ber i stedet Aalesund-spissen se på sin egen oppførsel.

- Jeg beit ikke Aarøy. Tvert imot var det han som ropte idiot og afrikaner til meg. Da kom jeg nærmere, men jeg beit aldri , sier Annan til Dagbladet.

Rosenborg-spilleren forteller at han opplevde meldingene fra Aarøy som rasistiske og lite hyggelige .

VIDEO: Skråblikk på 7. serierunde:

Religionsbytte, tannbehandling og elendig klarering

Total oppsummering av syvende serierunde

Oppsummering av syvende serierunde

FotballTreningskampTippeligaen14.03.07Stabæk - Vålerenga VIFTalentspeider Stig Torbjørnsen var på kampFoto - Kasper Wikestad 
        
            (Foto: Kasper Wikestad, Digitalsport)

FotballTreningskampTippeligaen14.03.07Stabæk - Vålerenga VIFTalentspeider Stig Torbjørnsen var på kampFoto - Kasper Wikestad  Foto: Kasper Wikestad, Digitalsport

På forsiden nå