Tidligere Fløya-jente klar for cupfinalen - får Klanen-hjelp

Frida Lyshoel (21) er klar for sin hittil største kamp som fotballspiller.

KLANEN: Til venstre ser vi Vålerenga-supportere under kampen mot Sarpsborg 08. Nå vil flere av dem støtte damelaget og Frida Lyshoel i lørdagens cupfinaøe.Foto: NTB scanpix og Privat

Saken oppdateres.

Lyshoel og Vålerenga møter Avaldsnes i cupfinalen på Telenor Arena lørdag.

– Cupfinalen er noe av det største du kan oppleve. Det har ikke gått helt som vi hadde håpet i serien, så det hadde vært veldig fint å gå til topps i cupen, sier Lyshoel.

Finnsnes-jenta spilte i 2012–2014 spilte for Fløya, men tok så overgang til Vålerenga.

Denne sesongen kom laget på 7.-plass i serien, mens Avaldsnes tok sølv. Rogalandslaget vant begge oppgjørene i serien (2-1 og 1-0).

– Avaldsnes er et tøft lag, men vi har alle muligheter til slå dem. Spillemessig har vi vært på nivå med dem, om ikke bedre, sier Lyshoel.

Godt besøkt

Hun håper de kjente supporterne til herrelaget – Klanen – tar turen til Telenor Arena.

– Ja, jeg har hørt at Klanen kommer til å stille opp med folk. Det hadde vært utrolig morsomt om de lagde litt liv, sier hun.

Og på Klanens nettside meldes det følgende:

«Det er bare cupfinalen igjen av kampene som virkelig betyr noe og damene skal spille, så la oss lage en skikkelig fotballfest lørdag 18. november! Det mobiliseres bra i klubb og det mobiliseres bra blant supportere.»

I fjor var det 5.685 tilskuere på cupfinalen mellom Lillestrøm og Røa.

Det er et publikumstall man overhodet ikke er vant til i Toppserien.

– Det ville vært stort å spille foran flere tusen tilskuere. sier Lyshoel.

Klubbskifte?

Hun er fast i troppen til Vålerenga, men har fått lite spilletid denne sesongen. Dermed starter hun nok mest sannsynlig på benken lørdag.

– Jeg ble omskolert fra back til midtbanespiller etter fjorårets sesong. Det har tatt litt tid å bli vant til en ny posisjon. I tillegg har vi hentet mange spillere, og det har blitt hardere konkurranse, sier Lyshoel.

Kontrakten hennes med Vålerenga går ut denne måneden. Toppserieklubbene Røa og Kolbotn har allerede tatt kontakt med henne.

– Jeg har fått noen tilbud. Etter sesongen er helt ferdig skal jeg evaluere og så finne ut hvor jeg skal spille neste sesong. Jeg tenker ikke på det nå, sier cupfinaleklare Frida Lyshoel.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå