Trønderske fotballspillere er med i «Heimebane»

Spillere fra blant annet Egge IL, Byåsen, Melhus og Stjørdals/Blink medvirker i NRK-serien Heimebane sesong 2.

RBK-SPILLERE: Fra sjettedivisjon og Egge IL til en dag som RBK-spiller. Kompisgjengen fikk være statister i NRK-serien «Heimebane» da RBK møter Varg IL i sesong to. Fra venstre: Henrik Bye Røthe, Vetle Emanuel Haugen, Kristoffer Aune, Mats Sveinhaug og Hallvard Fjone.

RBK-SPILLERE: Fra sjettedivisjon og Egge IL til en dag som RBK-spiller. Kompisgjengen fikk være statister i NRK-serien «Heimebane» da RBK møter Varg IL i sesong to. Fra venstre: Henrik Bye Røthe, Vetle Emanuel Haugen, Kristoffer Aune, Mats Sveinhaug og Hallvard Fjone. Foto: Privat

TV-serien har gjort opptak på Lerkendal i det siste i forbindelse med innspilling av sesong to i NRKs seersuksess.

Blant statistene var det en kompisgjeng fra sjettedivisjonslaget Egge IL. Det var Trønder-Avisa som meldte dette først.

De fikk muligheten til å være med gjennom en samtale med fotballansvarlig i «Heimebane», Michael Stilson.

– Massiv filmproduksjon

– Det var veldig artig å få være med. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir når det kommer på TV-skjermen, sier Henrik Bye Røthe, som var en av Egge IL-spillerne.

Bye Røthe, som selv er lærerstudent, forteller om en massiv filmproduksjon som brukte lang tid på å sørge for at alt ble gjort ordentlig. Etter tre innspillingsdager à tolv timer, var de endelig i mål.

– Det var småtungt for en av oss Egge-spillerne, som var statist på venstrevingen hele tiden, mens hele handlingen foregikk på høyrebacken, altså helt på andre siden av banen, humrer Henrik Bye Røthe til Adresseavisen.

– Spesielt

Ingen av kompisgjengen har spilt høyere enn tredje- og fjerdedivisjon tidligere, og har aldri vært i nærheten av å spille på et stadion av Lerkendal-kaliber.

– Det var ganske mye mer spesielt å ta på seg RBK-drakt, shorts og sokker enn den oransje Egge IL-drakten ja, sier Bye Røthe.

«Heimebane» sesong to er ventet å komme på lufta i januar 2019.