U21-landslaget slo Tyrkia: - Det er knallhard konkurranse om plassene nå

Ny norsk fotballopptur.

Dennis Tørset Johnsen og U21-landslaget avsluttet 2018-sesongen med seier over Tyrkia.

Dennis Tørset Johnsen og U21-landslaget avsluttet 2018-sesongen med seier over Tyrkia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Norges U21-landslag tok tidlig ledelsen og vant 3-2 mot Tyrkia i tirsdagens privatlandskamp på La Manga.

Norge gikk opp i føringen allerede etter tre minutter, da Sarpsborg-spiller Tobias Heintz satte inn sitt første U21-mål. Da kampen var 22 minutter spilt doblet Nico Mickelson ledelsen, men tyrkerne reduserte til 1-2 fire minutter senere.

Med en drøss av nye spillere gikk Norge opp til 3-1 ved kaptein Birk Risa halvveis i annen omgang, før tyrkerne nok en gang reduserte til 2-3 kvarteret før slutt. Flere mål ble det ikke, og Leif Gunnar Smeruds mannskap avsluttet La Manga-oppholdet på best mulig måte.

Mange debutanter

Et nykomponert U21-landslaget startet kampen med fire debutanter. Julian Faye Lund (Levanger), Ulrik Fredriksen (Sogndal), Felix Horn Myhre (Vålerenga) og Emil Bohinen (Stabæk) fikk alle sin første kamp i fravær av de store stjernene.

Ytterligere fire spillere fikk sin debut i annen omgang. Christian Haug, Markus Solbakken, Eman Markovic og Tobias Svendsen kom inn og bidro til en god avslutning på året.

Norge stilte uten Martin Ødegaard og Sander Berge, som var med A-landslaget på Kypros. Heller ikke Erling Braut Haaland var med i troppen.

– Vi bygger et nytt lag og denne samlingen har vært en fin anledning til å se på nye spillere. Det er knallhard konkurranse om plassene nå. Det er sånn det skal være, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no før kampen.

Godkjent statistikk

Med seieren går Smeruds lag gjennom 2018 med ett tap på seks kamper.

Kun Tyskland, som vant gruppa i EM-kvalifiseringen, maktet å slå det norske mannskapet i år. Norge slo Israel, Aserbajdsjan i tillegg til Tyrkia, og spilte uavgjort mot Italia (treningskamp) og Aserbajdsjan.

U21-landslaget havnet ti poeng bak Tyskland i EM-kvalifiseringen og blir ikke å se i EM neste år. Det gjør heller ikke Tyrkia, som endte bak Belgia og Sverige i sin kvalifiseringsgruppe.

(©NTB)