Utrolig mål vekker harme. Det irriterer «Mini»: - Han gjør det fordi det er artig

Målscoreren gjorde som «Mini» og scoret liggende med hodet på åpent mål.

Så enkelt: Åsanes Dennis Antwi la seg like godt ned da han skulle sette ballen i det tomme Aalesund-målet lørdag. Det var ikke like populært hos alle.   Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Saken oppdateres.

Dennis Antwi kom i fokus da Åsane møtte Aalesund. Kampen endte med 3–2-seier til gjestene fra Sunnmøre, men det var én spesiell scoring fra nevnte Antwi som fikk mest oppmerksomhet i ettertid

Etter at Aalesund og keeper Andreas Lie fikk problemer med et tilbakespill, var plutselig spissen alene på åpent mål.

I stedet for å trille den enkelt i buret, la han seg ned på magen og nikket ballen over linjen med hodet.

Det fikk Aalesund-spillerne til å reagere.

– Det er bare å sparke den ballen i mål og feire på vanlig måte. Dette er sånt vi drev med på løkka da vi var fire år. Jeg synes det er å pisse på motstanderen. Hadde jeg vært trener, ville jeg tatt det opp med spilleren. Jeg synes ingenting om det, sa Aalesund-stopper Oddbjørn Lie til Bergens Tidende etter kampen.

Irriterte: Aalesund-spillerne satte ikke spesielt pris på måten Åsanes Dennis Antwi scoret mot dem lørdag.  Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Ønsker Aalesund lykke til

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen scoret på samme måte i et cupoppgjør mellom Mo IL og Bodø/Glimt i 1987. Den gangen ble scoringen annullert på grunn av det som ble beskrevet som usportslig oppførsel.

Han har ingen sympati for Aalesund-spillerne som lot seg provosere etter hendelsen.

– Han gjør det ikke for å provosere, men fordi det er artig. Aalesund-spillerne burde heller ta en kikk på seg selv. Jeg hyller Antwi og ønsker Aalesund og Lie lykke til med nye tilbakespill i fremtiden.

Den tidligere landslagsspilleren irriterer seg fortsatt over at målet han selv scoret for 31 år siden ble underkjent. Han mener hans eget går Dennis Antwis en høy gang.

– Jeg synes fortsatt avgjørelsen er håpløs. Målet mitt var faktisk litt bedre, for jeg driblet av fire mann og én keeper før jeg satte den i mål, flirer nordlendingen.

Episoden bekreftes av daværende Mo-keeper Bjørn-Erik Øverland, men han bestrider Minis beskrivelse av sin egen prestasjon.

– Hele Mo-laget minus keeper gikk i angrep siden vi lå under. Det kom et langt oppspill som jeg rykket ut og prøvde å avskjære. Jeg nådde ikke fram og Mini kunne spasere ballen inn. Han la seg ned på streken. Målet ble annullert på grunn av forakt for motstanderen, sier Øverland til Aftenposten.

Han sier at daværende dommer Jens Johansen tok en kontroversiell, men korrekt avgjørelse.

Dommeren: – Jeg har aldri sett noe lignende

Dommer Bjørn Hansen har dømt i Norges nest høyeste divisjon siden 1994, men ble likevel overrasket over scenene som utspilte seg på Myrdal stadion lørdag kveld.

– Jeg har dømt opp mot 350 kamper i min dommerkarrière, men har aldri sett noe lignende før, sier han.

I motsetning til opptrinnet i 1987, ble scoringen stående.

– Jeg forstår at det er provoserende, men ettersom spilleren kun har blikket på målet, og ikke gjør tegn til å ville irritere motspillerne, så mener jeg det var riktig å la spillet gå, sier han.

Dommeren forteller at skjønn ble avgjørende for at scoringen ble stående.

– Jeg fant ikke hjemmel i regelverket for å stanse spillet. Hadde jeg gjort det, ville det ha blitt blåst for forseelse før scoringen, og den ville blitt annullert.

På forsiden nå