VM-ballen i 1970 fikk ruter for å være synlig på svart-hvitt-TV. I 2018 har den databrikke for unike mobilbilder

Lionel Messi presenterte sitt arbeidsverkøy neste sommer.

Lionel Messi var hovedperson da den nye VM-ballen Telstar 18 ble vist fram torsdag. Foto: Oleg Shalmer, AP / NTB scanpix 

Saken oppdateres.

Lionel Messi var hovedrolleinnehaver da arrangøren av neste års fotball-VM torsdag presenterte den offisielle ballen, som har fått navnet Telstar 18.

Scenen var ikke den Messi trives best på, en grønn gressmatte omgitt av fullsatte fotballtribuner. I stedet ble VM-ballen presentert til dundrende teknomusikk i en mørk sal utstyrt som en danseklubb.

Messi ble intervjuet om ballen av en MC midt i en klynge av dansere som kjempet om plassen nærmest stjernen med de frammøtte mediefolkene.

– Jeg liker ballens design, jeg liker fargene, og jeg har lyst til å prøve den på banen. Jeg har faktisk vært så heldig at jeg har fått gjøre det litt allerede, sa Messi mens kveldens DJ tok en ørliten pause mellom låtene.

Slik ser den ut, fotballen som skal brukes i VM-sluttspillet neste år. Foto: Oleg Shalmer, AP / NTB scanpix 

Nye Luzjniki

Messi får anledning til å prøve ballen foran et publikum i lørdagens landskamp mellom Russland og Argentina på helt nye Luzjniki stadion i Moskva.

Den opprinnelige Luzjniki, som var hovedarena for sommer-OL i 1980 og hjemmebane for Sovjetunionens og Russlands landslag i fotball gjennom mange år, ble revet i 2013. I dens sted er en futuristisk ny stadion bygget.

Her fra VM i 1970. Englands Bobby Moore (t.h) snapper ballen fra Romanias Mirea Lucescu,  Foto: TT / NTB Scanpix

TV-stjerne

Telstar 18 har fått navn etter den første Telstar-ballen som ble brukt i VM-sluttspillet i 1970. Det var den første som hadde svarte og hvite felter. De skulle gjøre den mer synlig på svart-hvitt-TV. Navnet spiller på "TV-stjerne".

Om det er et retroelement i den nye ballen, har den også elementer som var utenkelig i 1970. Den inneholder blant annet en databrikke som åpner for interaktive opplevelser for smarttelefonbrukere, ifølge en pressemelding på FIFAs nettsted.

VM-sluttspillet i Russland avvikles i tiden 14. juni til 15. juli neste år.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå