VM-håpet er ute, men folket ser ikke ut til å svikte Lagerbäck

NFF melder om godkjente salgstall før Nord-Irland-kampen på Ullevaal søndag.

GLISSENT SIST: Kun 8599 tilskuere møtte opp da Norge slo Aserbajdsjan 2–0 i sist kamp på Ullevaal. Salgstallene tyder på at det kommer flere mot Nord-Irland søndag, hvis da ikke Norge skulle gå på en kjempesmell i San Marino torsdag kveld.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Med tanke på sent kamptidspunkt søndag, resultatene i de siste kampene og at vi ikke har mulighet til å kvalifisere oss, er det OK, sier billettansvarlig Merete Prestkvern i Norges Fotballforbund (NFF).

Torsdag kunne hun melde at det er solgt 11.000 billetter til søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland, som har avspark så sent som 20.45.

– Vi har solgt 11.000 billetter, og vi håper at vi kan passere 12-13.000, sier hun.

I så fall kan landslagssjef Lars Lagerbäck få sitt høyeste tilskuertall på Ullevaal i sin fjerde hjemmekamp, og det til tross for at VM-håpet er ute (se tidligere tilskuertall under).

Dersom Norge skulle gå på en smell i San Marino torsdag kveld, er det tvilsomt om alle de 11.000 faktisk møter opp. NFF har tidligere rapportert om salgstall som ikke samsvarer med fremmøtte tilskuere på kampdag.

Rimelige billetter

Ifølge NFF er det ikke slik at mange av de 11.000 billettene er gratisbilletter eller sterkt rabatterte billetter.

– Det er 300-400 som er veldedighetsbilletter, opplyser Prestkvern.

Det er heller ikke gjort noen prisjusteringer foran kampen mot Nord-Irland, men de billigste billettene koster ikke skjorten.

– Barnebillettene begynner på 75 kroner, mens voksenbilletter koster fra 125 kroner avhengig av plassering på tribunen, sier NFFs billettansvarlige.

Reagerer på kamptidspunkt

NFF tror at flere ville ha reist til Ullevaal søndag dersom kampen hadde startet tidligere.

– Vi har gjort flere tiltak mot forskjellige grupperinger. Tilbakemeldingene fra fotballklubber med yngre spillere og barnefamilier er at søndag klokken 20.45 blir i seneste laget. Dette er noe vi tar videre med UEFA (Det europeiske fotballforbundet), sier Prestkvern i NFF.

PS: Søndag kveld er det meldt om oppholdsvær og syv grader i Oslo, ifølge yr.no.

Tilskuertallene for Lagerbäck:

10. juni, VM-kvalifisering:

Norge – Tsjekkia 1-1

12.169 tilskuere

13. juni, privatkamp:

Norge – Sverige 1-1

11.940 tilskuere

1. september, VM-kvalifisering:

Norge – Aserbajdsjan 2-0

8.599 tilskuere

På forsiden nå