VM i fare for Suarez

Kneskade gjør at Liverpool-stjernen kan bli nødt til å se mesterskapet på TV.

En kneskade gjør at Luis Suarez kan gå glipp av VM. 

Saken oppdateres.

Med 31 mål denne sesongen var det ingen overraskelse at Luis Suarez ble kåret til årets spiller i England. Men nå kan Liverpool-stjernen stå i fare for å gå glipp av det nært forestående verdensmesterskapet i Brasil.

For ifølge flere engelske medier skal spissen ha skadet seg på trening med Uruguay. Ifølge The Telegraph skal det være snakk om en kneskade som gjør at han må opereres. Dermed venter trolig 4-6 uker på sidelinja, noe som betyr at mesterskapet trolig ryker.

Likevel hevder Uruguay at 27-åringen kommer til å rekke mesterskapet, hvor de spiller sin første kamp 14. juni. Da er Costa Rica motstander i Fortaleza.

Avisen skriver at toppscoreren kommer til å opereres så fort som mulig, i håp om at han skal bli frisk til mesterskapet. Det var onsdag at han skal ha kjent smerter under en treningsøkt med landslaget. Spissen fortsatte en stund til, men måtte til slutt gi seg, og ble deretter behørig undersøkt av lagets medisinske personell.

Uruguay har kommet i en tøff gruppe med England og Italia, i tillegg til Costa Rica. Skulle Suarez måtte stå over mesterskapet, er det likevel ikke få alternativer framover for et av mesterskapets outsidere. PSG-spiss Edison Cavani er med i troppen, sammen med rutinerte Diego Forlan, som ble VM-toppscorer for fire år siden. De to øvrige spissene i troppen er Abel Hernandez (Palermo) og Christian Stuani (Espanyol).

Suarez er langt fra den eneste stjernespissen som står i fare for å miste mesterskapet. Radamel Falcao (Colombia / Monaco) er høyst usikker, mens også Diego Costa (Atletico Madrid / Spania) kan gå glipp av mesterskapet. Christian Benteke (Aston Villa / Belgia) og Theo Walcott (Arsenal / England) blir helt sikkert sittende hjemme.

På forsiden nå