Vil til 1. divisjon med moderklubben: – Det hadde vært rått å skrive historie

Fløy har et mål om å utfordre Arendal i toppen av 2. divisjon kommende sesong – med et budsjett som er 11 millioner kroner mindre enn rivalen i Aust.
John Olav Norheim og Fløy-trener Nikola Trajkovic tror Fløy kan kjempe i toppen av 2. divisjon i 2018. (Foto: Håvard Karlsen)

John Olav Norheim og Fløy-trener Nikola Trajkovic tror Fløy kan kjempe i toppen av 2. divisjon i 2018.Foto: Håvard Karlsen

Fløy sikret seg opprykk fem runder før slutt etter 2–1 mot Sola på bortebane. Her jubler laget etter kampen. (Foto: Fløy IL )

Fløy sikret seg opprykk fem runder før slutt etter 2–1 mot Sola på bortebane. Her jubler laget etter kampen. Foto: Fløy IL

Saken oppdateres.

– Det er en drøm som ligger der, så får vi se hvordan stallen ser ut når vi teller opp i april, sier John Olav Norheim.

22-åringen var blant nyhetene da Fløy arrangerte hummerkveld for sponsorer og samarbeidspartnere torsdag kveld. Midtstopperen er enig med klubben om en ny ettårskontrakt, og blir en viktig spiller når Fløy skal jakte en topplassering i 2018.

– Kanskje står vi her neste år og er i 1. divisjon, sa Norheim til de frammøtte på Flekkerøy og høstet stor applaus.

I sportsplanen til Fløy står det at de skal være et topplag i 2. divisjon. Det konkrete målet for neste sesong er ennå ikke satt, men klubben har lyst å ta tilbake posisjonen som det nest beste laget på Sørlandet, etter Start.

Fløy slo blant annet Vindbjart og Start ut av cupen denne sesongen. Da med Mattias Andersson som hovedtrener.Foto: Nicolai Olsen

Det har ikke Fløy vært siden 2012. Siden har laget blitt forbigått av Jerv, Arendal og Vindbjart. Sistnevnte rykket ned til 3. divisjon i år.

– Det hadde vært helt rått i skrive historie med Fløy med et opprykk til 1. divisjon. Det var nære for noen år siden. Det å få lov til å være med på noe sånt, i den rollen jeg har i laget nå, hadde vært ufattelig gøy, sier Norheim.

Nils Petter Andersen er tilbake i Fløy. Torsdag var han på hummerkveld med sponsorer og samarbeidspartnere. I midten: Oddfinn Pedersen, medlem i Rægestimen. Til høyre: Per Ole Pedersen, daglig leder i Cemo.Foto: Håvard Karlsen

To millioner i budsjett

Det var god stemning under torsdagens hummerkveld. Supportergjengen Rægestimen var til stede og sang flere sanger, det ble servert en rekke morsomme Fløy-historier, og de som hadde tatt turen fikk også en gjennomgang av 2017-sesongen, der øy-klubben sikret opprykket til 2. divisjon i suveren stil.

Fløy brukte også anledningen til å fri til sponsorene. Klubben har et mål om å øke inntektene med 20–25 prosent. Budsjettet de siste årene har vært på rundt to millioner kroner.

– Da kan jeg nesten garantere at vi blir en klubb å regne med på øverste halvdel, for å være veldig forsiktig, sa Dagfinn Grastveit fra sportslig utvalg i Fløy.

Til sammenligning vil Arendal Fotball ha rundt 13 millioner kroner å rutte med.

– Forhåpentligvis klarer vi å sette sammen et godt lag, sier Nikola Trajkovic, Fløys serbiske trener.

Han har allerede signert Nils Petter Andersen fra Jerv. Har går løs på sin tredje periode i klubben. Fløy er også enig med Vindbjarts Sebastian Fredriksen.

– Vi har ikke samme økonomiske ressurser som Arendal og Egersund, men fotball handler ikke bare om penger. Jeg har troen på at vi kan kjempe i toppen neste sesong, sier Trajkovic.

John Olav Norheim har forlenget med Fløy. Her står han sammen med Gunnar Martinsen fra hovedstyret i klubben.Foto: Håvard Karlsen

Samarbeid med Søgne

Dardan Dreshaj, Magnus Ask Mikkelsen, Tony Wo og Sven Fredrik Stray er også ønsket med videre.

– Vi må ha inn en ny spiss, for vi mistet Christian Tveit i løpet av sesongen. Da er jeg sikker på at vi får et godt lag, sier Trajkovic.

Jervs Jakob Toft er et aktuelt navn der. Han er ferdig i Grimstad-klubben, og har tidligere trent med Fløy.

Den nyopprykkede 2. divisjonsklubben presenterte også en ny intensjonsavtale torsdag. Klubben skal samarbeid med Søgne.

– Avtalen går på utveksling av spillere. Søgne har tradisjonelt alltid hatt veldig mange unge, lovende talenter, sa Grastveit.

Avtalen erstatter den Søgne har hatt med Vindbjart.

– Når Søgne ser at de har unge, lovende spillere, skal de ha muligheten til å hospitere i Fløy, sier Grastveit.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå