Vilhjalmsson ble vraket nok en gang. Så slo han tilbake med årets viktigste RBK-mål: - Det var grisedeilig

Kåre Ingebrigtsen valgte å vrake sin egen toppscorer fra start. Fem minutter ut i første ekstraomgang headet Vilhjalmsson Rosenborg videre i Europa.

Matthias Vilhjalmsson scoret Rosenborgs vinnermål.   Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Saken oppdateres.

Etter et fantastisk innlegg fra høyreback Vegar Eggen Hedenstad var Vilhjalmsson knallsterk i duellene mot Dundalk-forsvaret og headet ballen rett i krysset.

– Jeg vet ikke hvem som slo innlegget, men det var veldig bra i alle fall. Jeg hopper høyere enn stopperen, og så ser jeg ballen gå sakte inn i krysset. Det var grisedeilig!

Det sa Vilhjalmsson til pressen etter den nervepirrende kampen mot Dundalk. Kampen gikk altså til ekstraomganger, og avgjørelsen kom etter et massivt press fra Rosenborg.

Vilhjalmsson ble byttet inn etter 72 minutter, for kampens andre målscorer, Yann-Erik de Lanlay. På spørsmål om det var riktig å vrake islendingen fra start svarer han noe nølende:

– Det så jo sånn ut. Jeg var veldig fersk da de andre var slitne, så det var rett og ikke rett. Det var en taktisk begrunnelse, men jeg har ikke lyst å si hva det var.

Matthias Vilhjalmsson i intervjusonen etter kampen.   Foto: Mariann Dybdahl

Kåre Ingebrigtsen var ordknapp på spørsmål om hvorfor han valgte å benke sin egen toppscorer fra start.

– Vi har sagt det både i fjor og i år. Han kommer inn i kamper og scorer og presterer hele tiden. Han er svært viktig for oss, sier Rosenborg-treneren.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

Superinnbytter

Dette er andre kampen på rad at Vilhjalmsson blir vraket fra start. Mot Sogndal på lørdag scoret han også etter å ha kommet inn midtveis i kampen. Men superinnbytteren liker ikke nødvendigvis å komme inn fra benken.

– Jeg liker det ikke veldig godt. Men vi så at Dundalk ble veldig slitne, og jeg merket det med en gang jeg kom inn. Det var bare å legge press på dem og komme med mye trykk. Da fikk vi mye rom, og det ble avgjørende i dag, sier han.

Det er en ydmyk islending som møter pressen etter kampen, og han vil ikke gå så langt som å si at nok et mål er et bevis på at han fortjener fast plass på laget.

– Hvis jeg scorer i hver eneste kamp som innbytter, så blir jeg glad. Men det kommer sikkert en dag der jeg ikke kommer til å score, og da blir det kjedelig.

Rosenborg hadde full kontroll på Dundalk i andre omgang, men det avgjørende målet lot altså vente på seg. Vilhjalmsson beskriver de siste ti minuttene som kaos. Da kampen gikk inn i ekstraomganger var han imidlertid sikker på at de kom til å vinne.

– Det blir antydninger til fotball-tennis på banen og de får noen farlige sjanser, men André redder oss. Det er snakk om marginer. Vi opplevde det borte mot APOEL i fjor, så det var deilig at vi også kunne ha litt flaks.

Nå møter Rosenborg etter alle solemerker Celtic i den tredje kvalifiseringsrunden til Mesterligaen. Første kamp spilles allerede onsdag om én uke. En kamp matchvinneren gleder seg veldig til. Selv om Celtic vil være de største favorittene, frykter ikke Vilhjalmsson laget fra Skottland.

– Vi frykter ikke så mye, men det er klart at det blir vanskeligere. Det blir en utrolig stor opplevelse for oss å spille foran 50.000 tilskuere. Kanskje får vi til og med høre «You’ll never walk alone». Det blir ikke bedre enn det!

På forsiden nå