Vilhjalmsson til sykehus etter smell i kneet: - Kan være snakk om en langtidsskade

Bare fem minutter ut i treningskampen mot Strindheim ble RBK-spissen liggende nede med tydelige smerter i kneet.

KNESKADE: Matthias Vilhjalmsson nede for telling i kampen mot Strindheim.Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Til slutt ble det 2-0-seier til serielederne i Eliteserien, etter at Morten Konradsen og Mikael Tørset Johnsen scoret hvert sitt mål i den 3x20 minutter lange treningskampen i Skoglunden.

Kampen i seg selv var det få som snakket om på tur hjem. Få minutter ut i oppgjøret ble Matthias Vilhjalmsson liggende nede med smerter etter å ha kommet i klem mellom to spillere. Islendingen hamret løs på gressmatta med både hånda og hodet. Angriperen, som startet kampen som indreløper før han ble byttet ut for Olaus Skarsem, måtte bæres av banen før han sammen med RBK-lege Jon Olav Drogset ble kjørt til St.Olavs Hospital.

Ble kjørt hjem

- Det er klart at han ikke hadde det noe bra da. Det er en viktig del av sesongen som kommer nå og han vil jo være en del av det, sier Drogset til Adresseavisen etter kampslutt.

VONDT: RBK-spissen blir båret av banen. En bekymret trener Kåre Ingebrigtsen til høyre.Foto: Richard Sagen

Etter det Adresseavisen har fått opplyst, har Rosenborg-spilleren blitt kjørt hjem. I morgen skal det tas nærmere undersøkelser av kneet.

- Det er ikke påvist noe brudd, så får vi ta nærmere undersøkelse i morgen for ytterligere skader, sier Drogset.

- Kan det være snakk om en langtidsskade?

- Det kan være snakk om en langtidsskade, sier RBK-legen.

Avventer reaksjon

- Akkurat nå er det ikke så mye mer å si enn at det ikke så veldig bra ut. Det er for tidlig å si noe. Vi må undersøke ham nærmere før vi kan si noe om varighet, sier fystioterapaut Christian Thorbjørnsen.

Trener Kåre Ingebrigtsen avventer før han gir noe reaksjon på det som kan være en skade på en av sine nøkkelspillere. Vilhjalmsson kan bekle flere posisjoner både på midtbanen og i angrepsrekka og er en spiller Rosenborg trenger i en høstinnspurt der seks Europa-kamper og gullkamp er på menyen.

- Vi får vente og se på bildene i morgen. Det er klart at det alltid vil være ubeleilig med skader, så får vi vite graden av skaden før vi kan si noe. Jeg håper det går bra med ham, sier Ingebrigtsen.

– Godt for dem

Han var uansett fornøyd med sitt reservepregede lag, som uten sine landslagsspillere til tider skapte mange muligheter mot 3.divisjonslaget Strindheim.

- Vi har vært ti-tolv stykker på trening, så vi har hatt mye fem mot fem denne uka. Å få spille på stor bane igjen var viktig, så vi er takknemlig for at Strindheim stiller opp, sier Bruttern.

- Det var godt for dem å få på seg drakta og spille fotball på full banestørrelse. Vi hadde fått kjent på det hvis vi for første gang på 14 dager skulle spilt på stor bane i Drammen, så vi trengte å få øvd oss litt, sier han om den kommende kampen mot Strømsgodset på Marienlyst.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå