Vraket Rosenborg - nå er han aktuell for europaligamotstanderen

I sommer var Vieux Sané svært nær en overgang til Rosenborg.

Vieux Sané har vært en av de beste forsvarsspillerne i eliteserien. I sommer banket Rosenborg på døren.  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

Rosenborg spiller årets aller siste hjemmekamp på torsdag. De møter gruppemotstander St. Etienne i den nest siste gruppespillrunden i Europaligaen.

Bodø/Glimt-stopper, Vieux Sané, var svært nære en overgang til årets serie— og cupmester, men de personlige betingelsene til midtstopperen var ikke mulige å møte, ifølge Kåre Ingebrigtsen.

— Klubbene er langt på vei enige, og det står nå på Sanés personlige kontrakt, sa Bjørnebye til Adresseavisen i sommer.

Penger stoppet overgangen

Sané sa selv til adressa.no at overgangen ikke ble noe av grunnet spillerens lønnskrav.

— Stig Inge Bjørnebye besøkte meg hjemme i Senegal. Vi spiste en god middag sammen, og hadde en god samtale om fotball og om Rosenborg. Jeg er full av respekt for ham, og var svært interessert i å komme til RBK. Alle kjenner Rosenborg, og de skal spille i Europa. Men da jeg kom tilbake til Norge, ga de meg et tilbud som var alt for dårlig. Derfor ble det ikke noe av, sier han

Franske medier meldte i forrige uke at Sané skulle delta på trening med den franske klubben. Dersom de blir imponert av det de ser, vil han signere når overgangsvinduet åpner 1. januar.

Sanés kontrakt med Bodø/Glimt går ut ved nyttår og spilleren har allerede forlatt Bodø by.

Bekreftet

Aasmund Bjørkan kunne bekrefte overfor Adresseavisen at midtstopperen har vært i Frankrike på prøvespill.

— Vi har fått en tekstmelding fra Sané, hvor han fortalte oss at han var på prøvespill i St. Etienne, sier Bjørkan til adressa.no.

Rosenborgs motstandere ankommer Trondheim i morgen formiddag og skal ha trening på Lerkendal etter fulgt av en pressekonferanse onsdags kveld.

På forsiden nå