Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen som deles ut i norsk ishockey. Det er Norges Ishockeyforbund som står bak kåringen.

Ingrid Morset fra Charlottenlund i Trondheim, som spiller i den svenske klubben Linköping og er kaptein på det norske landslaget, har fått prisen for sesongen 2017/2018.

Verdifull rollemodell

Juryen begrunner sitt valg slik:

«Ingrid Morset har denne sesongen vært sentral i svenske Linköping sine fremganger, der hun også har fungert som assisterende kaptein. På landslaget har hun løst kapteinsrollen forbilledlig gjennom sitt humør og engasjement, noe som gjør henne til en verdifull rollemodell for de andre.

Sine gode lederegenskaper utenfor banen tar hun med seg ut på isen, der hun gjennomfører hver trening og kamp med stor profesjonalitet. For landslaget er hun en viktig spiller som alltid tar stort ansvar. Hennes prestasjonsnivå holder alltid høyt nivå, noe som gjør henne svært verdsatt av både trenere og medspillere. Under VM ble hun kåret til Norges viktigste spiller.»

Profesjonalitet

Gullpucken til beste mannlige spiller gikk til Ken André Olimb, som i likhet med Morset spiller for Linköping. Juryen fremholder en sterk sesong for klubblaget.

- Under både seriespillet og sluttspillet var han en av lagets mest nyttige spillere. På landslaget har han alltid vært et eksempel til etterfølgelse gjennom sin høye profesjonalitet, sterke konkurranseinstinkt og viljen til å gjøre sitt beste i alle situasjoner – så vel på trening som i kamp, skriver juryen i sin begrunnelse.

For første gang er det også en egen pris for kjelkehockey, den gikk til Audun Bakke.

Norge har sterke tradisjoner i kjelkehockey, blant annet vant herrelandslaget medaljer i samtlige Paralympics fra Lillehammer i 1994 til Vancouver i 2010. I Sotsji i 2018 ble det en femteplass.